Powerfood raňajky: Avokádová nátierka s tvarohom

avokadova_natierka

A čo tak začať deň s nátierkou, ktorá Vám dodá ďaleko lepšiu výživu než bežné smotanové „srandičky“, ktoré nájdeme v supermarkete?

Mononasýtené tuky, ktoré obsahuje avokádo v kombinácii s množstvom vlákniny, ktoré ešte znásobíme pridaním ľanových semiačok, je tou najlepšou brzdou pre akýkoľvek sacharid vo forme pečiva. Preto, ak si chceme dopriať pečivo, tak si v prvom rade vyberieme čo najpoctivejšieho pekára. Pečivo jemne opečieme pre ľahšiu stráviteľnosť a natrieme šťedrou vrstvou tejto pochutinky, ktorá pripomína pistáciovú zmrzlinu.

Vitajte!

Ak vás zaujíma nekonvenčné, ale zato efektívne vylepšovanie životosprávy pre vaše zdravie, výkon a úspech, tak ste na správnom mieste. Ako však začať od najdôležitejších priorít?
Kliknite na „Kde začať“ a potom aj na „Moja vízia“, tak aby sme sa správne naladili pre spoločný progress. Bez kontinuálneho záujmu spoznať vplyv jedla na vaše telo a myseľ, nečakajte žiadne zázraky.
Ak sa však prihlásite na odber newslettra, tak získate pravidelné a často nekonvenčné inšpirácie ako sa posunúť o level vyššie a prevziať lepšiu kontrolu nad realizáciou vášho potenciálu.
Na tomto blogu nájdete okrem článkov o životospráve aj edukačné publikácienovinky zo sveta výberovej kávyvyladené nové recepty a odporúčania na vylepšené potraviny.  Ako bonus nech vám slúžia inšpiratívne rozhovory s rôznymi zaujímavými ľudmi, ktorí naplno realizujú svoj potenciál.
Ďakujem za vašu návštevu a želám Power inšpiratívne čítanie. 

 

Pozrime sa teda na to ako si rýchlo namiešať výživnú nátierku a pripraviť rýchle a zdravé raňajky, ktoré môžeme doplniť aj o varené vajíčko.

 Ingrediencie

  •  Avokádo 1 ks
  • 150 g roztierateľného plnotučného tvarohu
  • 2 PL ľanových semiačok
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • Morská soľ
  • Vajíčko (extra)

 Príprava

  1. Vylúpnem si dužinu zrelého avokáda, ktoré je mäkké ako zrelý banán.
  2. Dužinu vymiešam do hladka s tvarohom, citrónovou šťavou, semiačkami a morskou soľou.
  3. Natieram na opečené vodové pečivo, pričom môžem servírovať s vareným vajíčkom.

Tip: Namiesto tvarohu môžem použiť aj rikotu, cottage syr alebo grécky jogurt. Priaznivcom pikantnosti sa medze nekladú a môžu si pridať sekané čili papričky.

Zapíšte sa do Newslettera nech vám nič neujde a získajte aj pripravované Powerlogy bonusy.

2 Odpovede

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.