10 tipov na užitočné, alebo zážitkové vianočné darčeky

IMG_9952

Vianoce sú za dverami a verím, že inšpirácie na hodnotné darčeky môžu pomôcť. Osobne preferujem dávať, ale aj dostávať hlavne zážitky, produkty pre vzdelanie a šport. Alebo špeciálne potraviny pre pôžitok z nových a unikátnych chutí, keďže jedlo je mojou vášňou. Zdieľam čo považujem za hodnotu a mám overené.

Kategória vzdelanie a zážitky

Inšpirácie rozďeľujem do 3 kategórií pre lepší prehľad. Začnem knihami a pokračujem zážitkami či miestami, ktoré som navštívil a prispeli mi k relaxu, alebo poznaniu. Finálne sa pozrieme na Gourmet špecialitky. 

1. Zaujímavé knihy pre aktívneho muža, alebo ženu

Ak vás zaujíma životospráva komplexne a radi sledujete najnovšie tredy a budúcnosť, tak odporúčam Biohacker Handbook. Dobrá je aj nová kniha od  Dave Asprey,  Superhuman. Pre výhodnejší nákup Biohacker Handbook použite kód: dusan a získate 10% zľavu.

Kniha je veľmi prehľadne napísaná aj s hodnotnými vizualizáciami. Určite si z nej vyberiete množstvo praktických aplikácií do každodenného života. Lepšie pochopíte prečo otužovanie funguje pre chudnutie často viac ako šalátiky s kuracím mäsom a podobne. Alebo, že ak máte vyladenú životosprávu, tak Vám stačí spať aj 6 hodín. 

 

Potom je tu ďalšia nová šikovná a praktická kuchárska kniha Zdravé Rýchlovky, kde som aj ja prispel receptom na Kurkuma Latte. Pozrite sa na nové Zdravé Rýchlovky 2, kde nájdete všetky recepty do 30 minút, od slovenských lídrov a trénerov v oblasti fitness, funkčného pohybu a zdravia. S kódom:  TRENER10 máte dokonca aj 10% zľavu

Top kniha roka, čo mne asi najviac dala pre rast a nové poznanie prepojenia mysle a tela. Joe Dispenza: Zbavte sa zvyku byť sám sebou. Kúpite na Martinuse tu. 

2. Kontrastné zážitky z ciest. Biohackerská konferencia VS. Football Tour.

Tento rok som sa opäť raz vystrelil do iného sveta inšpirácie a budúcnosti životného štýlu. Prečítajte si blog z Biohackers Summit v Helsinkách. A keď vás to zaujalo, tak odporúčam júnový Summit v Amsterdame. Budem organizovať zájazd, tak mi napíšte mail ak sa chcete pridať do partie. 🙂

 

Kontrastným zážitkom, ktorý je podľa mňa super darčekom je zájazd s Football Tour. Každý rok chodím s kamošmi a veru na Anfield Road v Liverpoole, či Vanda Metropolitano v Madride, nikdy nazabudnem. Vždy si to krásne vychutnám. Je to proste zájazd, jedlo, vínko, pivko a aktívne poznávanie mesta. Pozrite a isto môžem odporučiť Madrid, či Liverpool, alebo Miláno, kde som zažil zápas Interu s Neapolom, ešte keď tam bol aj Hamšík. Verím, že sa mi budúci rok konečne podarí škótske derby Glasgow – Celtic.

 

3. Workshopy pre osobný rozvoj a rast

 Ako ma sledujete, tak asi vnímate, že som veľký fanúšik a ambasádor Metódy Wima Hofa. Ak vás zaujíma viac detailov prečo je to oveľa viac ako otužovanie , tak si pozrite, alebo popočúvajte Podcast s Martinom Thámom. Jeho workshop, alebo Camp vám isto odporúčam a možno sa aj na jar spolu stretneme. Termíny jeho kurzov a prednášok si pozrite tu.  Je to vždy paráda predýchať sa v partii a prečistiť myseľ a emócie cez špeciálne dychové cvičenia.

Ak vás však ale zaujíma viac komplexný prístup k produktivite bez obety zdravia, a chcete sa odo mňa naučiť najefektívnejšie návyky pre zlepšovanie a rovnováhu životného štýlu plného výziev a akcelerovaného rastu v práci, podnikaní, rodine a komunite….

Pozrite si môj jednodňový seminár: Nový prístup k životu, ktorý chutí. Pozrieme sa na Leadership z iného ako konvenčného pohľadu, ktorý je často len hra EGA.

Early Bird rezervácie s 15% zľavou môžete realizovať priamo tu s kódom: seminarearlybird15.

Namiesto 99 Eur to máte za 85 do Vianoc. 

 

Kategória šport a vychytávky

 V kategórii športu som dal tohto roku najviac asi MTB biku a funkčnému tréningu s vlastným telom.

4. MTB Bike a výbava k tomu

Tak vám viem odporučiť slovenskú firmu CTM a bike Ridge Pro, alebo proste ako darček niečo vhodné pre Bikera. Okuliare žlté, rukavice, nohavice, smart ruksak, či Garmin hodinky. Ja používam Garmin Forerunner 945 a pekne si tak sledujem tepy, vzdialenosti a výšky.

5. Domáca regenerácia a zvýšenie efektivity stimulácie svalov

Ďalšia novinka, ktorú som si nedávno zadovážil sú Power Dots. Elektrostimulátory svalov pre lepšiu regeneráciu, masáž, ale aj posilovanie. Zatiaľ super vychytávka a veru, že to dáva riadne šlehy, keď to človek preženie. Každopádne je to všetko riadené cez appku a viete si krásne voliť tip masáže, alebo svalovej stimulácie.

6. Funkčný pohyb, jóga, alebo sila

Finálne dávam ako inšpiráciu pre šport opäť trošku viac vzdelávaciu, alebo zážitkovú aktivitu. Osobne som totiž absolvoval jóga Campy s Ninou Menkynovou na Salamandra Resort, kde je super partia aj úroveň jógy. Ak ste však ale akčnejší tip a chcete uchopiť pohyb na 100%, tak odporúčam workshopy Vlada Zlatoša, alebo Mariána Černého, známeho ako Moderný pračlovek. Ja som sa od nich veľa naučil a vždy sa aj učím a inšpirujem.

Kategória Gourmet Food

No a keď sme si to už v športe, alebo osobnom rozvoji a vzdelávaní odmakali, tak je čas aj na pôžitok. Inak celkom sranda, že koľko ľudí si ma škatuľkuje, že nejem mäso. Ale tak nejak to asi máme na Slovensku, že keď sa povie zdravá výživa, tak ľudí väčšinou napadne ovocie, zelenina a nejaké cereálie. A ja práve tie až tak nemusím, ale zasa je pravda, že sa snažím kupovať a jesť kde sa dá len Bio mäso a mliečne výrobky. Alebo teda poctivé farmárske.

 Každopádne som zástanca kvality nad kvantitou a odporúčam vám preto také naozaj zážitkové veci. A najviac využívam www.svedbedničiek.sk, alebo www.bioalej.sk.

7. Powerlogy Gourmet Combo

V Powerlogy sme rozbehli aj vývoj gurmánskej línie, kde nájdete prvé oficiálne certifikované BIO víno na 100% bez histamínu. Ak som vás vystrašil týmto označením, tak sa nezľaknite. Ide tu hlavne o ošetrenie kvality bez kompromisov, pretože sám som si to víno robil pre seba. Od ciest na Novom Zélande milujem Sauvignon Blanc. V spolupráci s rodinným a profesionálnym vinárstvom Domin Kušický sme pre vás nafľaškovli komplet ročník 2017, ktorý krásne vystál až 23 mesiacov v nerezovom tanku a vyladil sa tak do krásnej harmónie a dominantnej chuti čerstvej broskyne. Ak si k tomu dáte za lyžičku pistácie, tak „zomriete“. Ako vážne to si nevymýšľam, len spisujem reakcie testerov. 🙂

Vyskúšajte a potešte sa. Osobne pistáciu odporúčam na ricottu, alebo mascarpone s vanilkou.

8. Pravá čokoláda Bean-to-Bar.

Po káve a víne som prepadol v poslednom roku aj pravej čokoláde. V Powerlogy máme 70% a 90% top kvalitku čistej chuti z Fino De Aroma kakaa z Kolumbie. Viac detailov si môžete prečítať tu. Ak ste však fajnšmekri, tak odporúčam pozrieť stránku a eshop www.cocoarunners.com. Odtiaľ si ja dávam posielať špecialitky pre testing a čokoládové someliérstvo.

9.Gourmet večera v dobrej partii.

Často sa ma pýtate, ktorú reštiku v Ba alebo inde by som odporučil. No pravda je taká, že mám pár malých a špeci vychytávok, ale tie sú skôr vhodné na obed. Po pravde na večeru v spoločnosti toho extra nemám a keď tak chodíme na nedeľný obed do reštaurácie SĽUK v Rusovciach, alebo občas aj do Antica Toscana. Tam si dávam bezlepkové super spaghetti di fruti di Mare.

Čo však ale bol zážitok tento rok, tak to boli eventy, ktoré sme robili u nás v Powerlogy s hosťami a inovatívnym prístupom k vareniu. Budeme aj pokračovať a veľmi radi vás privítame. Pozrite si v albume z leta ako sme varili so Silviou Horeckou, alebo ako sme si potom vychutnali vegetariánske menu s kokosovými produktami. K tomu Bio vínko a super partia ľudí, nové kontakty a poznatky. Vedeli ste napríklad, že lúpané pliecko je oveľa lacnejšie, ale pri tom super kvalitné mäso na steak? Alebo, že kokosový jogurt môžete zamiešať do kari ?

10. Rodinný zájazd do Toskánska 

Rodinná atmosféra a ubytovanie, gurmánske potulky po mestečku Volterra.  Obed a fiorentina steak v slávnej maccelerii Dario Ceccini, ranné otužovanie a dychové cvičenia so mnou pri bazéne. Dobrovoľná Power jóga s Ninou Menkynovou ráno aj večer. Spoločné večere a degustácie lokálnych BIO syrov a vína na usadlosti.

Pridajte sa na zájazd so mnou a Ninou Menkynovou a kľudne zoberte aj deti. Tým, že cestujem po rôznych Organic Fair výstavách a konferenciách po svete, tak spoznávam viacero unikátnych európskych producentov skvelého jedla a potravín. V Nemecku na Biofachu som tak osobne spoznal aj Saru a jej rodinu z toskánskej farmy Fattoria Lischeto, ktorá produkuje viac ako 15 druhov prémiového ovčieho syra. K tomu majú samozrejme aj vlastné bio vínko, olivový olej, med a úžasné prostredie, kde sa človek cíti ako v rozprávke.

Pozrite si kompletný program v termíne 6-10. mája a rezervujte si miesto tu. Už je voľných len posledných 6. 

Toľko nápady a inšpirácie za mňa. Hlavne však užite sviatky v radosti, pokoji a podľa vašich predstáv. A ako my na východe hovoríme, hlavne nemiešajte…

Kávu s cukrom, koláče s klobásou, pivo s pálenkou a podobne… 🙂 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.