„Šalené“ cuketové brownies

DSCN6906

Klasické krémové zákusky sú v lete nuda. Poďme radšej skúšať nové vychytávky a netradičné kombinácie. Získame tak nie len zážitok z nových vecí a poznanie, ale vďaka optimálnemu zloženiu aj seriózne zasýtenie chutí na sladké… Áno, chápem, stále vás prenasledujú. Dobre vieme, že nie je koláč ako koláč a porovnávať domáce vychytávky so sladkosťami, či margarínovými krémešmi je nemožné. Lacné krémeše a sladké koláčiky sú smrrrť! :-). Siahnite radšej po čerstvých letných surovinách a nebojte sa buchnúť trebárs aj cuketu, či špenát pre inovatívny a  šťavnatý brownie, ktorým isto zaujmete. A že je bez trápnej bielej múky, to som už spomínal?

Rýchlovka, na ktorú vám stačí zopár ingrediencií a jeden 200 ml hrnček. Ak nemáte mandľové maslo, pripravte si ho doma – výkonným mixérom rozmixujeme celé mandle s kokosovým olejom či kvalitným farmárskym maslom. Mandľové maslo je pre mňa naozaj asi jedna z top ingrediencii, ktoré sa oplatia…Vedeli ste totiž, že mandle sú tými najlepšími orechmi, vďaka ich unikátnemu zloženiu?

Zucchini brownies
Zdravé brownies

Ingrediencie

  • cuketa nastrúhaná najemno, 1,5 hrnčeka
  • mandľové maslo, 1 hrnček
  • vajcia, 2 ks
  • med, 1/3 hrnčeka
  • kakao, 2 PL
  • kvalitná (aspoň 70%) čokoláda, posekaná na kúsky, 1 hrnček
  • sóda bikarbóna, 1 ČL
  • škorica, 1 ČL
  • pravá vanilka, 1/2 ČL
  • muškátový oriešok, 1/2 ČL
  • plech na pečenie cca 25 x 16 cm

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 st.C
  2. Všetky suroviny spolu vymiešame, vylejeme na plech s papierom na pečenie.
  3. Pečieme pri 170 st. C približne 45 minút.
  4. Koláč je upečený, keď sa oddeľuje po okrajoch a povrch je celistvý a nelepivý.
  5. Necháme vychladnúť a podávame.
power_coffee
Power coffee – espresso

Ak ste si už pripravili takýto vymakaný dezert, tak ho len prosím nezabite lacnou prepraženou kávou, či dokonca nejakým tým instantom. Investujte radšej minútku do čerstvého mletia a pripravte si chuťovo intenzívnu POWER COFFEE a kľudne aj s dávkou kokosového oleja, ktorý kávu výborne zjemní!

Ďalšie inšpirácie na zdravé maškrty:

9 Odpovedí

  1. Kolac je neskutecne vyborny,robime si ho casto,no vzdy ho mam akoby splasnuty a teda nizky…nikdy sa mi nepodaril taky krasne nadychany ako mate na fotke 🙁 neviete cim.to je?

  2. Tak tento koláčik je geniálny,….vláčny, jemný , plný čokolády…..neodolateľný a prudko návykový….len sa za nim zaprášilo….
    ĎAKUJEM KRÁSNE ZA ÚŽASNÚ STRÁNKU plnú inšpirácie, nabitú pozitívnou energiou, fantastickými produktami v eshope a geniálnymi receptíkmi….stále netrpezlivo čakáme na ďalšie úžasné receptíky a nové superfoods v eshope. Nesmierne si vážim ochotu zdieľať svoje poznatky, skúsenosti a receptíky. Stojí to kopec energie a času, spôsob podania je rovnako veľmi sympatický a nevtieravý…. držím palce a želám všetko dobré, veľa inšpiratívnych nápadov, úspešné rozširovanie sortimentu……. sme už jedna veľká rodina spokojných a vďačných powerkavičkárov :o)))))) A.

  3. 🙂 No keby som sem mala dat foto nasho „brownies“, musela by som sem dat foto kokosovych guliek.. tak totiz dopadli moje cuketove brownies:(
    Kolacik som piekla dvojnasobne dlhy cas, napriek tomu, ked som ho vybrala, mal taku polotekutu konzistenciu-tie gulky, to bolo to jedine, ako som tu dobrotu mohla zachranit.. Chutovo bol kolac naozaj velmi dobry! Len sa proste z nejakych (mne neznamych) dovodov, proste nevydaril.
    Ale skoda, ze som minuly tyzden nesfotila „Pepeho stavnatu rychlovku“ – ten kolac aj dobre vyzeral, aj uzasne chutil!

    1. Cuketa pusta vela vody, treba ju poriadne odstredit a korigovat mnozstva do adekvatnej konzistancie… Vyzaduje si to trosku trenningu a skusenosti. Nabuduce sa podari isto.

  4. Dobry den,chcela by som sa spytat na vyrobu toho domaceho mandloveho amsla-nie je mi celkom jasne, ci ho vyrobit z makkeho alebo rozpusteneho masla?
    dakujem

      1. Dakujem:) … a este poprosim info-ci tu cokoladu staci polamat, alebo treba spustit nad parou? alebo tak ako vo vsetkych „brownies“ receptoch rozpustit nad parou spolu (s tym orechovym) maslom? dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.