Čo zdravšie kúpim mojej 3-ročnej dcére na Mikuláša

47166633_1029822530530585_368472326724911104_n

Mikuláš je tu, Vianoce predo dvermi, starí rodičia nachystaní so sladkými bombami a vy stojíte pred dilemou vybrať zdravšie možnosti, ale nedobabrať zase tú radosť z pochútiek len nejakým ovocím. Sám mám 3-ročnú dcéru Lauru a vo výchove zastávam názor, že aj sladké treba poznať a vedieť čo s tým. Snažím sa myslieť kreatívne a hľadať fintičky ako „hacknúť“ darčeky a sladkosti tak, aby sme našli správnu mieru. Spoločne s kolegyňou Kristínou, mamou skoro 2-ročného  Dominika, sme pre vás pripravili 3 tipy, ktoré určite nesklamú a budú v rodine zážitkom. Vyberáme skôr pre špecifické skupiny bez lepku a bez mlieka, lebo veľa detí má s tým už naozaj problém. 

Moje podmienky na Mikuláša? Efektívna príprava a čisté zloženie s adekvátnou dávkou cukru. 

Priznám sa, že v súčasnosti nemáme v rodine extra času nazvyš, a tak sme sa to snažili celé čo najviac zjednodušiť. Zároveň som  pri svojich „šichtách“ pochopil, že aj mamičky na materskej nemajú také lážo-plážo ako si my chlapi niekedy domýšľame. Cieľom je teda okrem čistého zloženia a výbornej chuti hlavne efektivita! Za málo času skvelý efekt a všetko vybavíte bez stresov v preplnených obchodoch. 

1. Nugátová alebo kokosová gulička, či salónka.

Deti radi rozbaľujú a objavujú. Super na tejto našej vychytávke je to, že sa môžete kretívne pohrať s balením alebo dokonca do prípravy zapojiť aj samotné deti. Napríklad tak, že si vlastne brat pre sestričku môže spraviť prekvapko alebo naopak. 

A. Nugátové Ferrero Rocher:  

Ingrediencie:

Kolagén je voliteľný pre lepšie zahustenie a vyššiu sýtosť. Oficiálne vhodný pre deti od 3 rokov. 

Príprava:

  1. Z Power čokolády vybrať celé oriešky a roztopiť ju s pridaním kakaového masla alebo kokosového oleja.
  2. Nugát s kolagénom zmiešať do guličiek, ktorými obalíte lieskovec vybratý z čokolády.
  3. Guličky obaliť čokoládou a sekanými orieškami.
  4. Vložiť do chladničky alebo chladnej komory na zatuhnutie.

B. Kokosová salónka

Ingrediencie:

  • Power Cream 1ks
  • strúhaný kokos podľa potreby 
  • Power kolagén 1 PL (voliteľné, ale extra výživné)
  • kokosový olej, kakaové masl, alebo aj pravé maslo 2PL
  • kokosový cukor od 0 do 2PL max, podľa uváženia

Vhodné už aj pre malé deti. Neobsahuje kakao, ani čokoládu a sladená je kokosovým cukrom vo veľmi malom mnozštve. Z kokosového krému POWER CREAMje možnosť realizácie aj bez cukru, keďže je prirodzené sladký vďaka kombinácii vanilky a kešu. 

Príprava:

  1. Všetko zmiešať a zlepiť do guličiek.
  2. dosypávať kolagén alebo strúhaný kokos tak, aby vám to držalo.
  3. Vložiť do chladničky, tam to zatuhne vďaka pridaniu kokosového oleja, kakaového masla alebo pravej maslovej kvalitky.

Skvelá extra záležitosť je použitie bieleho maku alebo chia semiačok. Pre histaminikov som zisťoval, že kombinácia mandlí a kešu by mala byť ešte v pohode. Záleží na úrovni intolerancie, a tak už sami musíte vedieť, na koľko je to problém a na koľko nie. 

2. Mikulášsky balík – kvalitky od Svet Bedničiek

Doma sa snažíme lepšie plánovať a nakupovať kvalitu online, aby sme ušetrili čas. Svet Bedničiek môžem za seba fakt odporučiť, majú naozaj kvalitné ovocie, aj zeleninu, bol som aj osobne v sklade pozrieť prístup, a to ako si dajú veľmi záležať na dodávateľoch a držia si štandardy kvality. 
Myslím, že klasický mikulášsky balíček s perníkom vymysleli celkom dobre a pre deti by som do pozornosti dal aj ich detskú výživy, kde tiež nájdete tie zeleninové aj vytláčacie mňamká na cesty. 

3. Mikuláške raňajky 

Toto ma dostalo. Normálne ako som hľadal inšpirácie, tak mi až slina vyšla a zároveň som si len tak uvedomil, že naša Laura toto presne miluje, a že keď sa vyberú správne ingrediencie, tak to vôbec nie je, že na Mikuláša nezdravé. My si doma často robíme bezlepkové palacinky s nugátom. Overený recept nájdete tu.

Na blogu Taste of Japan, som však našiel skvelé vylepšenie a veru, že si to doprajem aj ja. Hlavne keď vidím krásu tej plnotučnej šľahačky a predstavím si ako si to ešte posypem strúhanou čokoládou. 

 

Z tejto inšpirácie ma ešte napadlo zakomponovať Power Cashew a Power Coco cream a spraviť takých mini Mikulášikov. Už sa neviem dočkať ako na to bude reagovať naša Laura.  Ak máte vlastné super vychytávky a odporúčania na zdravšieho Mikuláša alebo darčeky pre deti, tak ich veľmi ocením v komentoch. Za mňa ešte jeden darček pre vás všetkých čitateľov. 

 

Zapíšte sa do môjho newslettera a získajte kupón na prvý nákup na produkty Powerlogy. Sledujte pozorne a Powerlogy Mikuláš vás neminie. 

Prečítajte si ďalšie tipy na darčeky 🙂

Darčeky na Mikuláša

2 Odpovede

  1. Díky za sdílení nápadů, minimálně podle fotek to vypadá úžasně. Dávám si do oblíbených odkazů a při vhodné příležitosti to vyzkoušíme a uvidíme, jak to bude synovi chutnat 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.