Nový produkt, ktorý môžem odporučiť každému športovcovi

superior_protein

Proteínové prášky patria medzi populárne zdroje bielkovín a energie pre športovcov. Mnohí produktívni ľudia ich využívajú ako náhradu jedla počas dňa a podporu mentálneho výkonu. Iní si v nich našli riešenie v zmysle zdravších sladkostí. Žiaľ, väčšina produktov na trhu nemá komplexné, kvalitné a čisté zloženie, ktoré by spĺňalo moje kritériá zdravého a funkčného produktu. A tak som sa opäť raz ponoril do výskumu a vývoja optimálneho produktu, ktorý mi tu chýbal…

Okrem čistoty a kvality zloženia mi často prekáža aj chuť, ktorá je buď nepríjemná, alebo zabitá umelými sladidlami.

Mnohé proteíny sú plné sóje, sladidiel a aróm alebo nekvalitnej mliečnej srvátky s vysokým obsahom kazeínu a laktózy.

Takéto zloženie „vylepšené“ množstvom príchutí a umelých látok z dlhodobého hľadiska ľahko spôsobí problémy s trávením, bolesti brucha či dokonca problémy s glykémiou.

Vo veľkom prieskume iniciatívy Clean Label v USA, bolo dokonca už v roku zistené, že viac ako 75% rastlinných akože zdravých proteínov na trhu nezodpovedá kvalite a čistote zloženia. Obsah olova a umelých sladidiel, ktoré narúšajú mikrobióm, alebo spôsobujú rôzne tráviace a intolerančné reakcie organizmu bol značný.

Viac o projekte a podrobných analýzach Clean Label, do ktorých ideme v Powerlogy investovať si môžete prečítať tu.

Osobne mi tak chýbal na trhu produkt, na ktorý by som sa naozaj mohol energeticky spoľahnút. V prvom rade, že by mi nezaťažoval pred športom trávenie. Tak aby neobsahoval mliečny kazeín a laktózu a zároveň chutil prirodzene a nie umelo.

S touto potrebou som sa spojil s priateľom a odborníkom na vysoký výkon a metabolické zdravie Phdr. Vladom Zlatošom. PhD. , aby sme spoločne produkt vyladili a vytestovali.

Podcast o optimalizácii a flexibilite zdravého metabolizmu si môžete vypočuť tu.

Proteín, ktorý vás podrží nie len fyzicky, ale aj mentálne

S nadšením Vám predstavujem nový Powerlogy Superior Protein, ktorý prešiel dokonca aj záťažovou skúškou slovenskej horolezeckej výpravy pri ich rekordnom dvojvýstupe na najvyšší vrch Severnej Ameriky.

Ajlašský Denali pokoril náš ambasádor medzi horolezcami Matej Duda, ktorému sme nabalili aj Essential Protein ako špeciálne a kompletné amynokyseliny v tabletách a 70% čokoládové tyčinky.

To, že Vás výživa zo Superior proteínu podrží aj mentálne pocítite v zmysle jeho optimalizovaného zloženia s prídavkom MCT tukov, ale hlavne špeciálneho škrobu SuperStarch, ktorý využívajú aj profesionálny cyklisti v príprave na Tour De France.

Najdôležitejšie pre mentálnu silu sa v záťaži stáva práve dôvera vo vlastnú energiu, výživu a metabolizmus. Keď ste totiž energeticky oslabený, tak mozog rýchlo vypína sústredenie a rieši len hlad a prežitie. Prichádza nepozornosť, chyby a možné zranenia a pády…

V tomto smere bol náš zámer, aby sme vytvorili produkt, ktorý dodá dlhotrvajúcu energiu bez hlaďákov a nežiadúcich prepadov glykémie a dokonca vďaka svojmu zloženiu podporí aj funkcie mozgu a sústredenosť. V superior proteíne tak nájdete nie len bohatý a kompletný profil aminokyselín, ale aj funkčnú dávku kreatínu, collagénu a kakaa, ktoré Vás výborne povzbudia.

Samozrejme celé zloženie prešlo detailnými laboratórnymi testami kvality, kde ako sladidlo používame len minimálnu dávku prírodnej stévie a v chuti sa opierame o kvalitné a pravé kakao.

Viac si už preštudujte v detailnom zložení tu.

Ako by mal teda fungovať optimálny proteín pre podporu športového, alebo mentálneho výkonu v praxi ?

Predstavte si to takto. Vypijete drink z 2 odmeriek Powerlogy Superior Proteinu s vodou a stanú sa 2 veci. Váš mozog sa poteší skvelej chuti a vďaka škrobu SuperStarch a MCT tukom už do 20 minút cítite príval energie a chuť sa rozbehnúť. Vďaka proteínom a špeciálnemu zloženiu však nevyhoríte ako pri plechovke energetického nápoja.

Energia sa ďalej bude uvoľňovať postupne a podľa zátaže si môžete otestovať, ako dlho a dobre Vám bude podpora fungovať. Neprídu hlaďáky a len tak Vás to nevypne. Športovú aktivitu pri nižšej intenzite (napr. vytrvalostný beh) vydržíte aj niekoľko hodín bez snacku.

Vaše telo získa kompletný profil aminokyselín vďaka kombinácii hovädzieho proteínu a kolagénu vysokej kvality. Ako bonus k tomu aj vysoký obsah kreatínu v kombinácii s MCT tukmi a špeciálnym polysacharidom SuperStarch®.

Kombináciu týchto funkčných látok využívajú profesionálni cyklisti v príprave na Tour de France, ale aj bežci a atléti. Dobré trávenie je zabezpečené vďaka tomu, že produkt neobsahuje mliečnu bielkovinu, lepok ani laktózu. Má výbornú vstrebateľnosť a lahodnú kŕemovú chuť pravého kakaa bez umelých sladidiel.

Samozrejme proteín si môžete univerzálne pridávať aj do raňajkovej granoly, jogurtu, alebo dokonca do Power Coffee s maslom a MCT olejom. Toto som testoval pred MTB tréningom a veruže to bolo výborné a 2 hodiny som si šlapal v tempe bez problémov a potreby doplniť cukor.

Vždy tak získate skvelé zvýšenie výživovej hodnoty vášho jedla. Najčastejšie sa však odporúča spraviť si shake s mandľovým, kokosovým, alebo ovseným mliekom pre skvelú chuť a elimináciu kravského mlieka pred športom.

Niečo to stojí, ale keď si to správne nastavíte tak ešte aj ušetríte

Neviem ako to máte vy, ale ja mám celkom odpor k rôznym energetickým tyčinkám a gélom a poloumelým športovým doplkom výživy.

Aj preto som tento proteín vyvinul opäť raz egoisticky aj sám pre seba. 🙂

Každopádne, aj keď pre mnoho ľudí sú na prvý pohľad powerlogy produkty drahé, tak po lepšom spoznaní kvality a výživovej hodnoty verím, že sa dostávame na jeden z najlepších pomerov cena / kvalita a transparentnosť na trhu.

Z tohto pohľadu s vami na záver pre zamyslenie zdieľam môj prístup, kde radšej šetrím v lekárni a na umelinách ako na kvalite, ktorú denne dávam do svojho tela.

Ak máte akékoľvek otázky k produktu, alebo optimálnemu využitiu tak sa prosím opýtajte pre úžitok všetkých čitateľov v komentoch.

Verím, že nový Superior Proteín sa Vám môže stať výživnou oporou, na ktorú sa môžete 100% spoľahnúť. Nie len pre výkon, ale aj pre metabolické zdravie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.