Mikulášske sladkosti v Power štýle. Nie len pre deti!

DPP_0008

Chcete dopriať ďeťom niečo sladké, zaujímavé, ale dobre viete, že bežné sladkosti nebudú asi to „pravé orechové“. Sám mám 1,5 ročné dieťa a je mi jasné, že to so zdravými raňajkami, či sladkosťami pre deti nie je len tak. Avšak, som presvedčený, že keď použijeme trošku kreativity, tak sa vždy dá nájsť recept, ktorý si vaše deti obľúbia. Spoločne s kolegyňou Kristínou, mamou ročného Dominika, sme pre vás pripravili recepty na také iné „salónky“. Otestovali sme ich nie len na sebe, ale aj na našich deťoch a ich starších kamarátoch. Bez lepku, bez laktózy a okrem čokoládovej varianty, vhodné aj pre väčšinu histaminikov. 

3 varianty chutných salóniek z kvalitných ingrediencií

Priznám sa, že v receptoch sme si to snažili uľahčiť. Neviem ako vy, ale my toho máme doma až, až a rovnako som pochopil, že aj mamičky na materskej nemajú často také lážo-plážo ako si my chlapi niekedy domýšľame. Cieľom receptov je teda, okrem čistého zloženia a výbornej chuti aj efektivita! A teda, za málo času skvelý efekt…

I keď je pravda, že ak to chcete esteticky dotiahnuť k dokonalosti, tak sa bude treba trošku pohrať s balením a stužkami.

1. Kokosová salónka 

Vhodné už aj pre malé deti. Neobsahuje kakao, ani čokoládu a sladená je kokosovým cukrom vo veľmi malom mnozštve. Z kokosového krému POWER COCONUT je možnosť realizácie aj bez cukru, keďže je prirodzené sladký vďaka kombinácii vanilky a kešu. 

Bio kvalitne sladkosti  na vianoce

Ingrediencie:     

Extra energy finta je použitie bieleho maku, mct oleja, alebo chia semiačok. Pre histaminikov som zisťoval, že kombinácia mandlí a kešu by mala byť ešte v pohode. Záleží na úrovni intolerancie a tak už sami musíte vedieť, na koľko je to problém a na koľko nie. 

Príprava:

  1. Všetko zmiešať a zlepiť do guličiek.
  2. dosypávať kolagén, alebo strúhaný kokos tak, aby vám to držalo.
  3. Vložiť do chladničky, tam to zatuhne vďaka pridaniu kokosového oleja, kakaového masla, alebo pravej maslovej kvalitky.

Pýtate sa kde kúpiť kakaové maslo, alebo biely mak? V Bratislave viem odporučiť vybrané Bio obchody ako Paleo ako životný štýl vo Freshmarkete, Bio Alej na Jégeho, či Bio obchod Slnečnica. Hľadajte podobné Bio predajne aj vo vašich mestách a určite vám poradia. 

Pre histaminikov som zisťoval, že kombinácia kokosu a kešu je v pohode. Záleží na úrovni intolerancie a tak už sami musíte vedieť, na koľko je to problém a na koľko nie. Kto sa chce lepšie zorientovať v tejto problematike, tak odporúčam stránku kamošky Lucie, ktorá sa histamínovej intolerancii venuje do detailov, robí aj konzultácie a vytvorila aj hodnotný a špecifický stravovací diár. 

Stravovaci diar pre histaminikov
http://www.stravovacidiar.sk/

2. Mandľová salónka 

Rovnako vhodná už aj pre malé deti. Neobsahuje kakao, ani čokoládu a sladená je medom, alebo javorovým sirupom v malom množstve. Opäť vhodná aj pre väčšinu slabších histaminikov so správnym výberom kvalitných orechov.

Ingrediencie:     

  • Power Almond Butter 1ks
  • sekané mandle, kešu, makadámia, para, alebo aj vlašské
  • Power kolagén 1 PL (voliteľné, ale extra výživné)
  • kakaové maslo, alebo aj pravé maslo na stuhnutie 1PL
  • med, alebo javorový sirup podľa uváženia
  • škorica cejlón originál BIO

Príprava:

  1. Všetko zmiešať a zlepiť do guličiek.
  2. Dosypávať kolagén, alebo strúhaný kokos tak, aby vám to držalo.
  3. Vložiť do chladničky, tam to zatuhne vďaka pridaniu kokosového oleja, kakaového masla, alebo pravej maslovej kvalitky.

Mikulasske sladkosti s mandlovym maslom a nugatom

 

3. Nugátová salónka a la“ Ferrero Rocher“

Toto už ale nie je úplne vhodné pre deti! Orientoval by som sa skôr na zaslúženú odmenu pre mamičky. U nás doma pre moju Luciu, top obľubená. S tým, že sa mi priznala, že doteraz, aj keď máme super zdravé veci, tak raz za čas bolo Ferrero jej maximálne potešenie z chuti. Avšak, po teste tejto Power „salónky“ som dostal s Kristínou najväčšie ocenenie s tým, že už môže zabudnúť na Ferrero. 🙂 

kvalitne a zdrave dobroty na vianoce

Ingrediencie:     

  • Power Nougat 1ks
  • Power Chocolate 1ks 
  • kakaové maslo, alebo kokosový olej 1PL
  • sekané oriešky podľa chuti (lieskovce ideál)
  • Power kolagén 1PL (voliteľné na prípadne silnejšie zahustenie a vyššiu sýtosť)

Nugat a kvalitna cokolada

Príprava:

  1. Z Power čokolády vybrať celé oriešky a roztopiť ju s pridaním kakaového masla, alebo kokosového oleja.
  2. Nugát s kolagénom zmiešať do guličiek, ktorými obalíte lieskovec vybratý z čokolády.
  3. Guličky obaliť čokoládou a sekanými orieškami.
  4. Vložiť do chladničky, alebo chladnej komory na zatuhnutie.

 

Tak vám prajeme krásneho Mikuláša a veľa pozitívnej energie pre telo i myseľ, aby ste to do sviatkov všetko zmákli s prehľadom. Ak vám príde ťažko, že je na vás toho veľa, tak nás vždy zachráni a znovu nakopne dobrá káva s kúskom čokolády. Ak je zloženie a kvalita na úrovni, tak trochu prírodného cukru pri výkone isto nezaškodí. 🙂 

zdrava horka BIO cokolada s kavou

Jedna odpoveď

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.