Grilovaný syrový sendvič s mandľovým maslom

ng71

Chlieb a pečivo je problém! Prečo zrazu, keď naši rodičia či starí rodičia na ňom vyrástli? Asi ste aj vy postrehli, že mrazené záležitosti zo supermarketov a rôzne rýchlokvasené chleby spôsobujú oveľa viac škody ako úžitku. Osobne ma fascinuje aj príbeh Novaka Djokoviča, ktorému tiež trvalo niekoľko rokov, kým prišiel na to, že práve pšenica mu robí veľmi zle. Aj preto je dobré vedieť si vybrať, a keď si už máte pripraviť Power raňajky, či desiatu, investujte do kváskového chleba a doplňte ho o kvalitné tuky. Viac v recepte netradičnej kombinácie orechového masla, syra, jablka a mrkvy…

Nebojte sa orechov! Vedeli ste, že orechové maslá môžu byť tou najlepšou voľbou pre vaše raňajky, či desiatu? 

Spoznajte výrobcov kváskového chleba, alebo si pripravte váš vlastný. Syr nie je v recepte povinný, ale určite vám bodne zrejúci chedar. Málo laktózy a fakt skvelá chuť.

Čas prípravy: 5 min.                    Množstvo: 2 sendviče

Čas varenia: 5 min.                      Celkový čas: 10 min.

Ingrediencie         

  • celozrnný kváskový chlieb 4 kúsky
  • mandľové maslo 2 PL
  • mrkva veľká 1 ks, nakrájaná na tenké pásy
  • zelené jablko 1 ks, tenko nakrájané
  • syr cheddar hrubý plátok 2 ks
  • olivový olej/maslo 1 PL

Príprava 

  1. Jednotlivé kúsky chleba opečieme na grilovacej panvici s troškou masla z oboch strán, alebo ideálne využijeme hriankovač. 
  2. Na plátok chleba natrieme 1/2 mandľového masla. 
  3. Poukladáme kúsky jablka, tenké plátky mrkvy a syr. Preložíme druhým plátkom chleba a môžeme vychutnávať.

Tip: Pripravte si vlastné mandľové alebo orechové maslo tak, že rozsekáte mandle/vlašské orechy, pridáte kokosový olej, alebo pravé maslo, a morskú soľ. Orechové maslá sú super zdrojom bielkovín a zdravých tukov. Preto si denne kľudne doprajte 1-2 polievkové lyžice, dokonca aj pred spaním, ak vás chytí silný hlad. 

Ak vás dnešný recept zaujal a nechcete si nechať ujsť aj ďalšie, odoberajte náš newsletter a dostávajte každý týždeň inšpiráciu a fintičky pre vašu power kuchyňu. Ak chcete konzultovať vašu životosprávu a zistiť ako si vylepšiť každý deň v práci, či doma v kuchyni, kontaktujte ma na dusan@dusanplichta.com.

Odporúčané články

3 Odpovede

  1. Môžem povedať, že na tomto blogu som našla veľa inšpirácie, je tu veľa skvelých receptov, keďže aj ja sa snažím obmedzovať sacharidy z rôznych dôvodov. (nie je to chudnutie)
    No ale kombinácia ovocia s chlebom je na mňa už trochu silná káva. Ináč oceňujem, niektoré recepty som aj skúšala napr. zákusky okrem makovej torty tie 2 bez múky a cukru – boli famózne!

    1. Ono sa to zdá, ale je to úplne normál kombinácie pre trávenie, i keď len v prípade ľudí, čo dobre tolerujú obilnini a zoženú kvalitny chlieb.
      Dakujem a verim, ze si vyskusate aj dalsie recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.