3 vedecky podložené vlastnosti kolagénu pre spomalenie starnutia.

Coffeee and Collagen

Veľa výživových doplnkov sľubuje zázraky a kolagén je v „móde“. V Powerlogy však žiadne zázraky sľubovať nechceme lebo veríme, že výsledky sa vždy dostavia, len ak je prístup k zdraviu komplexný, funkčný a vedomý. Preto je pre nás dôležité, aby ste dostali relevantné a podložené informácie pre vlastné kritické myslenie a rozhodnutia. Z pohľadu vedy sa tak nie len štatisticky, ale aj klinicky signifikantné množstvo odborníkov a štúdií zhoduje na týchto 3 benefitoch.

Čistá kvalita, správna dávka a pravidelnosť.

Tak ako každý funkčný doplnok výživy, tak aj kolagén nám pomôže v spomalení starnutia, len ak synergicky zladíme 3 dôležité faktory užívania. 

1. Kvalitu a čistotu doplnku
Naturálny hydrolizovaný peptid z francúzskych kráv žijúcich v Alpách bez prídavkov, sladidiel a dochucovadiel. 

2. Správnu dávku
10-20g denne, čo je cca. jedna plná polievková lyžica

3. Pravidelné uživanie

Nemusí byť každý deň, ale účinky sa dostavia až po niekoľkých týždňoch. 

Ranná funkčná káva Powerlogy s kolagénom
Ranná funkčná a lahodná káva s kolagénom

Najväčším problémom je práve adekvátna funkčná dávka, kde ľudia kupujú v lekárňach a na internete dosť drahé kolagény s minimálnymi dávkami funkčných aminokyselín Glycín, Prolín a hydroxyprolín a rôznymi stopovými prvkami vit. C, sladidlami, či rôznymi dochucovadlami. 

Takto to potom v tele pre regeneráciu a výživu tkanív funguje asi len na základe placeba. Ak však chcete získať minimálne 3 vedecky dokázané benefity pre spomalenie starnutia, tak štatisticky sa funkčná dávka pre priemerného 180cm, 80kg vážiaceho človeka pohybuje okolo 15 g denne. 

A čo sú teda 3 vedecky dokázané benefity? 🧠

1.  Rýchla regenerácia a výživa tkanív

Kolagén proteín dodá telu aminokyseliny, ktoré zabezpečujú kohéznosť, elasticitu a priamu výživu. Takto prispieva nielen k výžive kĺbov, ale napríklad aj k hojeniu výstelky žalúdka a syndrómu priepustného čreva. Poškodené trávenie, podráždené črevo a nezdravý mikrobióm sú často najväčším problémom súčasnosti.

2. Podpora pevných kostí a kĺbov

Kolagén podporuje silnejšie, ťažšie a pevnejšie kosti. Obsahuje 2 stavebné jednotky chrupky, ktoré je po každom cvičení alebo športovom výkone nutné doplniť.

3. Revitalizácia pokožky a spomalenie jej starnutia

Kolagén podporuje vďaka obsahu prolínu a glycínu hydratáciu, zabraňuje prehlbovaniu vrások, udržuje elasticitu vašej pokožky i pevné vlasy. Starnutie spomaľuje doplnením nevyhnutných aminokyselín, ktoré vekom slabšie produkujeme. 

Kvalitný kolagén Powerlogy za výborný pomer cena výkon vyskúšajte tu. 

Ako ho použiť? Čistý kolagén sa parádne rozpúšťa aj v káve, čaji, ale aj čistej vode s citrónom.

Možno ste o tom počuli a možno ešte nie, ale káva s čistým kolagénom je vo funkčnej životospráve jedna z najlepších foriem ako si efektívne zakomponovať kolagén do každého dňa. 

Stačí vmiešať lyžičku a chuť čiernej kávy to ani neovplivní…

Dokonca niektorí odborníci deklarujú, že sa tak dá stále aplikovať aj čiastočné hladovanie. Navyše môžete doplniť pre energiu ešte aj 10ml MCT, alebo aj trochu pravej smotany 33% na zjemnenie silnej čiernej kávy, ak preferujete mliečnejšiu chuť.

Priznám sa, že sám som bol až prekvapený ako sa náš Powerlogy kolagén parádne rozpúšťa v káve a že to ani mixovať netreba. 

Vyskúšajte si tento super jednoduchý recept na rannú kávu s kolagénom, alebo si pridajte 10g kolagénu aj do obľúbenej POWER COFFEE s maslom a MCT. 

Funkčná raná káva  s 10g masla, 10ml MCT a 10g kolagénu
Funkčná ranná káva s 10g masla, 10ml MCT a 10g kolagénu

 

Vybrané štúdie pre váš prehľad:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30681787/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29144022/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6566836/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5793325/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6423854/

 

P.S.: Ak ste z Bratilsavy, tak si môžete prísť nakúpiť funkčné potraviny Powerlogy do našej prevádzky Powerlogy space&coffee a objednať aj funkčnú kávu, čaj, alebo kurkuma latte s kolagénom, MCT, alebo oboma. A máme aj zdravšie bezlepkové čerstvé koláče a pravú čokoládu. Nájdete nás aj počas Korona Locdown tu: https://powerlogy.com/kaviaren

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.