Vstúpme za hranice bežného merania tuku

meranie tuku

Pozrime sa ako vyzerá konkrétna aplikácia metódy BioSignature.
I keď by som sa po absolvovaní 4 dňového školenia a tréningu a mohol rozpísať aj na 3 -4 strany, radšej Vám rozpíšem ako také konkrétne meranie tuku vyzerá. Pozrime sa na tento proces po poriadku a štruktúrovane. Musím však zdôrazniť, že považujem za zvlášť dôležité sústrediť sa na proces práce s klientom, aby sme sa tak spoločne nastavili na víťaznú stratégiu, už od prvého kontaktu.

Procesný prístup, cesta k úspechu …

1. Inputy:

  • Ľudské telo klienta, súčasná skladba tela, analýza problémov
  • Kaliper, meranie podkožného tuku patentovanou metódou
  • Software, zaznamenanie a vyhodnotenie nameraných hodnôt

2. Outputy:

  • Diagnóza, definícia kritických oblastí a celkového hormonálneho profilu
  • Výživový protokol, výber priorít a návrh doplkov stravy pre podporu znovu nastolenia rovnováhy
  • Tréningový plán, odporúčanie na špecifický tréning a cvičenie pre maximálny efekt
  • Výživové poradenstvo, úvod do problematiky optimálnej výživy organizmu v súčasnosti

Ako to meranie tuku v skutočnosti prebieha ?

V podstate veľmi jednoducho a efektívne. Klient si dohodne stretnutie, na ktorom podľa záujmu môže absolvovať testy Biosignature a Body Composition. Na základe toho definujeme a navrhneme riešenia a plány na ich realizáciu. Klient má možnosť pýtať sa na všetky nejasnosti a pochybnosti, pričom mu vieme nie len odpovedať na jeho konkrétne otázky, ale aj prakticky poradiť ako vyberať potraviny, skladovať ich, no najmä ako z nich pripravovať správne pokrmy pre optimálnu výživu organizmu.

Všetko je otázkou priorít a správneho systematického prístupu

Možno čakáte, že Vám teraz odhalím tajomstvo biosignature ako nejakej zázračnej metódy, alebo prístupu, ktorý bez námahy vyrieši problémy našej životosprávy a odmaká  si to za nás. V tomto Vás musím sklamať. I keď je Biosignature Modulation inovatívnou metódou, výsledky má klient koniec koncov vo svojich rukách. Veľmi záleží práve na schopnosti pristúpiť k zmene s otvorenou mysľou a experimentovať pre vlastné potešenie.

Práve z tohto pohľadu vidím túto metodológiu Biosignature ako vymakanú, keďže dokážeme, lepšie a špecifickejšie odhaliť kľúčové príčiny ukladania tuku ako sú špecifické stresy, nedostatok spánku, príjem nevhodných potravín,  no najmä vitamínová a minerálna vyčerpanosť organizmu.

Bohužiaľ, naša pôda už nie je to čo bývalo, a 80 % doplnkov stravy vo forme vitamínov a minerálov v lekárni a drogérii, je úplne nanič.

Možno mi nebudete veriť, ale keby ste sa pustili do podrobného štúdia účinných látok, zistíte, že je iba približne 20 % doplnkov stravy, z ktorých vie náš organizmus skutočne  využiť vybrané látky. Finta je v tom, že sme nastavený pre organické zdroje výživy s reálnej stravy a nie synteticky spracované náhrady. Samozrejme veda už pokročila a tý najlepší a najkvalitnejší výrobcovia dokážu poskytnúť produkty, ktorých využiteľnosť sa blíži k 80 % a pričom zvýšenou koncentráciou tak dosiahneme, želaný efekt potrebnej dávky pre optimálne fungovanie nášho organizmu.

 

Úspešná zmena =  správne nastavenie mysle

Vieme, že v procese zmeny, hrá často dôležitejšiu úlohu psychologická rovina a procesy ktoré prebiehajú v našom mozgu. Potrebujeme sa sami presvedčiť o dôležitosti zmeny, získať správnu motiváciu a nové návyky v spôsobe stravovania i celkového fungovania. V tejto zmene, je veľmi nápomocné keď nájdeme svojho trénera, alebo mentora o ktorého sa môžeme oprieť keď na nás začnú pôsobiť prvé pochybnosti.

Ideálne je  spolupracovať s osobným výživovým poradcom („Lifestyle coachom“), ktorý vie správne argumentovať na tradičné podkopávajúce argumenty okolia  („Common Wisdom“) a tedá všeobecný názor verejnosti, ktorý je bohužiaľ dosť vzdialený od skutočnej podstaty príčiny a efektu. ´Tento všeobecný názor je formovaní na základe vplyvu médií a záujmu farmaceutického priemyslu, ktorý nám zmotal už aj mnoho našich inteligentných doktorov. Je predsa ľahšie zobrať tabletku ako sa učiť, experimentovať, meniť návyky a trénovať.

Zlepšujeme jedine to, čo dokážeme merať

Tu sa často dostávame do problému nesprávneho merania a najmä toho, že odvodzujeme svoje zdravie a kondíciu jedine od našej váhy. To je základný problém vo vnímaní, keďže sa vôbec neberie do úvahy komplexné zloženie tela (Tuky, Svaly, Voda, Kosti …). Navyše sa úplne zanedbáva hormonálna rovnováha a zdravie tráviaceho traktu, ktorý má priamy dopad na našu imunitu a schopnosť adaptovať sa na meniace podmienky prostredia. Preto potrebujeme merať správne veci, pre dosiahnutie skutočných výsledkov a zdravia. To, že sa niekomu podarí zhodiť 5 kg ešte nemsí znamenať, že sa ich zbavil zdravo a, že má ideálnu kompozíciu tela, a teda svalovú hmotu, na ktorej dôležitosť  bohužiaľ mnohí ľudia úplne ignorujú, ba dokonca odmietajú.

Rozhodnutie je na každom z nás

V závere poviem už len toľko, že je len na každom z nás ako pristúpime k problému ktorý nás trápi. Neostaňme teda vo svojom pohodlí a priemere, ale vydajme sa na dobrodružnú cestu experimentovania smerom k dosiahnutiu  svojho skutočného potenciálu. Keď už pre nič iné, tak pre naše zdravie.

Spoznajte základné princípy skladby jedál a zabezpečte optimálnu hormonálnu odpoveď organizmu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.