Nový srvátkový proteín s MCT ako nové riešenie pre náhradu jedla

Whey Protein 3

Dajte si pozor na kvalitu a spracovanie Vašich proteínov! Je to dosť kritické pre zdravie a starnutie. Nie je mäso ako mäso. A to iste platí aj o mlieku, srvátke a bežných proteínových produktoch. 

Proteínu treba jesť minimálne o polovicu menej a o polovicu v lepšej kvalite za vyššiu cenu 

Podľa nových poznatkov vedy sa vedci a odborníci síce stále trochu hádajú o tom, či je pre zdravie a spomalenie starnutia lepšia nízkosacharidová a aj živočíšna strava, alebo nízkotučná čisto rastlinná strava…

Na čom sa však zhoduje väčšina, to je dôraz na kvalitu jedla a potrebu zníženia príjmu proteínu oproti štatistickému štandardu. Ukazuje sa, že človeku úplne stačí 20-30% v závislosti od množstva svalovej hmoty a športovej aktivity. 

V podstate, že by sme mali jesť o polovicu mäsa menej a vyberať si také, ktoré je o polovicu drahšie ako priemer v supermarketoch. Neviem ako vy, ale mne to dáva zmysel a aj v zmysle ekológie a NO WASTE princípov mi sedí prístup reduktariánstva. Viac o tomto novom prístupe pre zdravšie jedlo a podporu poctivých producentov zistíte tu. 

Kvalita, či už je to BIO producent, alebo poctivá potravina od farmára niečo stojí

Myslím, že z infografiky jasne vyplýva hlavný problém potravinového priemyslu a zdravého jedla, ktorým je reálna fair cena zdravého jedla. Často sledujem, že mnoho ľudí v spoločnosti si absolútne neuvedomuje, čo to obnáša vyprodukovať kvalitný steak, poctivú bryndzu, ale aj brokolicu. Rovnako ako aj kvalitné tuky ako pravý olivový olej, orechové maslá, či pravú čokoládu. 

Každopádne sťažovanie sa na systém nám nepomôže a keď chcem niečo zmeniť, tak začnem od seba! Ja verím, že lepším potravinám na Slovensku môžeme pomôcť najmä zmenou dopytu a nakupovacích návykov. Preto jedno z mojich predsavzatí na rok 2020 je vedomejšie nakupovanie.

  • Keď mäso a mliečne výrobky tak len Bio, alebo farmárske
  • Keď potravina tak nie len chutná ale aj funkčná
  • Keď je niečo podozrivo lacné alebo atraktívne, tak poriadne prečítam etiketu
  • Keď sa dá kúpiť lokálne, tak si priplatím
     

Princípy minimálne na 80/20 a ideálne aj 90/10, aby sme zase ošetrili extrém, rôzne podmienky prostredia, spoločenské akcie a podobne, kde sme hostení. Ak teda chcete spraviť najdôležitejšiu pozitívnu zmenu pre vaše zdravie, tak začnite od kvality a vedomého nákupu. Lebo veď čo nenakúpime a čo doma v chladničke nepokúša, to sa nedá zjesť. 🙂 

Športovci, ale aj pracovití ľudia, ktorí potrebujete niekedy náhradu a kompletný snack nielen pre svaly, ale aj mozog

Vyskúšajte nový srvátkový proteín čistého zloženia a skvelej chuti s extra MCT tukmi a naturálnou vanilkou. V Powerlogy robíme maximum pre vývoj produktov, ktoré v sebe spájajú silu čistej chuti a funkčnosti pre extra energiu a nadpriemerný fyzický i mentálny výkon.

Často ste sa nás pýtali, či kvalitným a čistým POWERLOGY kolagénom, môžete nahradiť bežné klasické fitness proteíny. Kolagén je však určený na iný účel a slúži skôr ako doplnok výživy pre silnú pokožku, kĺby, šľachy a obnovu tkanív. 

Pre rýchlu regeneráciu svalovej hmoty a možnú náhradu jedla prinášame vysokokvalitný WHEY BIO certifikovaný proteín z Nemecka. Ide o srvátkový hydrolyzát z kráv pasených na tráve, v kombinácii s funkčnými MCT tukmi a naturálnou vanilkou, pre optimálne zasýtenie a podporu znižovania pomeru sacharidov vo výžive. Samozrejme tak ako pri všetkých produktoch konceptu Powerlogy sa môžete spoľahnúť na čisté zloženie bez dochucovadiel, umelých sladidiel, stévie, či ďalších zbytočností, ktoré len dráždia mikrobióm a stimulujú mozog k ďalšej konzumácii sladkého.

Prečo je POWER WHEY nie len funkčný, ale aj chutný?

Power Whey sa opiera o princípy čistej, mliečnej a krémovej chuti srvátky, v kombinácii s MCT tukmi a silou kvalitnej prírodnej vanilky. Ak totiž vyberiete kvalitný hydrolyzát čo znamená, že proteín je už čiastočne rozložený, dostávate tak krásnu jemnosť a vyššiu vstrebateľnosť. Potom máte na výber 2 možnosti, z pohľadu vnímania chuti našim mozgom aby vám proteín chutil.

Buď pridáte sladkosť, ktorú rieši väčšina výrobcov cez umelé sladidlá, stévie a podobné záležitosti, alebo pridáte kvalitné tuky ako MCT a vybrané korenie ako vanilku, alebo škoricu, ktoré pozdvihnú prirodzené chute a aj mozgové bunky. Náš mozog totiž vníma v chuti proteíny ako neutrálne a potrebné. Zdravé potešenie dosiahneme práve vďaka zdravým tukom v kombinácii s vanilkou. 

Detailnejšie o tom, prečo sú zdravé tuky namiesto cukrov cestou k výkonnému metabolizmu, v tomto článku.

Ako najlepšie využiť POWER WHEY?

Odporúčaná dávka podľa väčšiny štúdií je 25-35 g v závislosti od individuálnej stavby tela a športových zámerov.

  • Mixovať s vodou alebo vybraným kvalitným mliekom ako proteínový shake.
  • Používať ako klasické proteíny podľa cieľov pred aj po tréningu, ale aj ako náhradu 1 jedla denne.
  • Zakomponovať do smoothies, pudingov či jogurtových pochúťok.
  • Použiť do domáceho pečenia čiastočne namiesto múky ako zdroj kvalitného a ľahko stráviteľného proteínu.
  • Výroba vlastných snackov v low carb alebo keto štýle, produkt neobsahuje sacharidy.

 Využitie možné pred tréningom, po tréningu, ale aj ako náhradu jedla ak nestíhate. Kalórií vďaka tukom má proteín viac ako bežné proteíny, ale nám tu ide o komplex zloženia s tukmi, pre nižšiu inzulínovú odpoveď a všestrannejšiu aplikáciu do nízkosacharidového až keto stravovania.

Najčastejšie kladené otázky

Spisujem tu najčastejšie kladené otázky, ale kľudne sa pýtajte a informujte aj v komentoch. 

 Prečo je Powerlogy Whey taký drahý?

Vzhľadom na kvalitu proteínu a vysoký obsah funkčných MCT tukov získate v dávke 25g jednak lepšie zasýtenie, ale aj komplexnejšiu nutričnú hodnotu. V Powerlogy nerobíme kopromisy v kvalite a vyberáme len prvotriedne ingrediencie v Bio kvalite a tak pre nás nie je srvátka ako srvátka a MCT ako MCT. Na prvý pohľad človek samozrejme porovnáva obsah bielkovín a konkurenčné bežné proteíny, ale keď ochutná a pozoruje vplyv na jeho energiu a sýtosť, tak pocíti ten rozdiel aj hodnotu. V balení tak máte 10 funčných a chutných dávok jednu za 2 Eurá.

Stačí pridať vodu, alebo mlieko na komplet zásytenie a podpora výkonu je na svete. Samozrejme ak Vám proteín sadne tak si môžete kúpiť výhodný triple pack 750g za 54.90 Eur.

Prečo obsahuje toľko tukov a cukrov oproti ostatným srvátkovým proteínom?

V Powerlogy je našim cieľom prinášať na trh nie len komplexne funkčné, ale chutné potraviny pre podporu zdravého životného štýlu a kultivácie sily človeka. Samotný, čistý srvátkový proteín sám o sebe podľa nás nie je kompletnou náhradou jedla a optimálnou podporou nízkosacharidového a keto štýlu stravovania. Rovnako tak pre nás nie je akceptovateľné akékoľvek prisladzovanie sacharidmi, či umelými sladidlami. Cukor obsahuje najmä vo forme vlákniny a vybraných rozložených škrobov, na ktoré sa viaže MCT pri tvorbe prášku. Celkovo je zloženie optimalizované na komplexné zasýtenie športovca cez adekvátny pomer makroživín.

Tým, že má produkt iné nutričné hodnoty ako bežné srvátkové proteíny, je určený na nejaký iný účel využitia, alebo s ním docielim rovnaký efekt?

Power Whey proteín nie je určený úplne pre „búchačov“, ktorý umelo chcú nabrať viac svalovej hmoty, ale skôr pre ľudí ktorí preferujú funkčnosť a možnú koplexnú náhradu jedla. Ako v každej otázke životosprávy sa dostávame k vašim želaným cieľom a štandardom. Whey proteín má za cieľ ponúknuť kompletné funkčné zloženie pre náhradu snackov a chutnú energiu pre váš výkon bez záťaže trávenia a negatívneho vplyvu na mikrobióm. Práve umelé sladidlá, priemerná srvátka, či rôzne prídavky spôsobujú nadúvanie a výrazné problémy s trávením proteínových shakeov, nápojov či jedál, do ktorých proteín pridáte.

Správne to chápem, že nie je vhodný pri laktózovej intolerancii alebo alergii na kazeín?

Správne! Produkt obsahuje kazeín aj laktózu a nie je vhodný pre alergikov. Avšak pre ľudí s intoleranciou záleží od citlivosti a práve v dávke 25 g zmiešanej s vodou je pravdepodobné, že budete v pohode. Je to tak vďaka kvalitnej organic srvátke a hydrolyzácii, ktorá zabezpečuje už čiastočný rozklad proteínov a ľahšie trávenie.

Ako by som mal do svojho jedálnička zmysluplne zaradiť kombináciu produktov Power Whey, Power Collagen a Power MCT Oil?

Power Collagen je výživa bunkových tkanív, takže to berme skôr ako výživový doplnok na každý deň. Power Whey je asi najlepšie využiť ako snack pre podporu športového výkonu alebo komfortnú náhradu jedla, ktorá naozaj zasýti. MCT olej zase aplikujeme najčastejšie pri znižovaní príjmu sacharidov, ketogenickej a cyklickej strave, rannej káve s maslom a aplikácii vybraných protokolov čiastočného hladovania a eliminácie proteínov, cukrov a podporu tvorby ketónov.

Vyskúšajte a otestujte si tento nový kvalitný a chutný Power Whey proteín na e-shope tu.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.