Ako prelomiť stagnáciu a konečne schudnúť!

Maria +slovak.012

Životospráva je komplexná a individuálna záležitosť, ktorá si vyžaduje neustálu aktualizáciu poznatkov. Tak si zachovajte otvorenú myseľ a tiež zbierajte nové poznatky a inšpirácie pre udržateľné zlepšovanie a skvelý pocit.

Je pre Vás tento obsah zaujímavý? Neváhajte mi napísať! Čím viac ohlasov po aktulizácii, tak sa opäť vrátim k téme a budem sa tomu venovať.

Aj vy robíte všetko čo vám „zdravá výživa“ či Mr. Bukovský káže, no stále máte pocit že stagnujete, hladujete a tuky z vás nejdú dole? Vyskúšali ste rôzne super diéty, potom vás to omrzelo, až ste nakoniec skoro rezignovali? Niečo vo vnútri vám však hovorí, že to predsa len nejak musí ísť, že na to raz prídete. Čítajte ďalej a inšpirujte sa Máriou, ktorá na to prišla a momentálne sa už pripravuje na súťaž…

 

Hovorí sa, že za trénera, kouča by mali hovoriť reálne výsledky…

Som preto rád, že sa s vami môžem podeliť o reálny príbeh Márie, ktorá síce cvičila ako divá, no často zbytočne. Trápila sa, až kým nezačala kriticky myslieť, reálne vyhodnocovať a hľadať cestu k zlepšeniu. 

Pravda je, že zo začiatku je často možno aj nepohodlné prijať kritiku, no koniec koncov len to nás posúva vpred. Spoločne s Máriou sme opäť raz uznali, že úspech je skrýtý v nastavení mysle. Keď  sa dokážeme  začať preklápať z módu validácie (dokazovania si vedomosti, potvrdzovania svojej expertízy a dávania zaručených návodov) do štádia učenia sa (Kritické myslenie, otvorenosť mysle, kladenie správnych otázok), kde začneme bádať prvé hmatateľné výsledky.

Maria +slovak.012
Životná zmena, vďaka optimalizácii hormónov?

„ Myseľ človeka nastaveného pre spoznávanie a učenie nepozná strach z výsmechu, ktorý si aj tak vytvárame často len sami.“

Práve takto môže reálny človek realizovať zmenu, ktorá ho posunie vpred. Zobrať zodpovednosť do vlastných rúk a vlastným hľadaním (niekedy dosť bolestivým) postupovať krok po kroku vpred, až zistí, že ho to vlastne celkom baví a napĺňa. Takýto človek prestane riešiť okolie, sústredi sa na seba, svoje možnosti a zmenu svojho modelu myslenia.

Ako? To Vám už prezradí Mária moja klientka a nádejná ašpirantka na realizáciu sa v súťažiach fitness.

Mária : Bod zlomu! Žeby reálny pohľad do zrkadla?

“Rok 2012. Pohľad do zrkadla… Mmm nie je to uplne perfektné, nohavice a tričká sú mi zase užšie. Ale okolie si stále nič nevšimlo.  Čím si upokojujem svedomie? Cvičím 2 hodiny pomaly každý deň. Jem málo. Na raňajky skoro nič, len káva. Veď obed stačí. Najem sa poriadne. A možno malá večera. Tak sa mi iste podarí získať moju vysnívanú postavu. Budem počítať kalórie. Ok sem tam si doprajem nejaké prehrešky (nejaké hranolky, hamburgerík, zemiačiky alebo nejaké tie iné dobroty), ale to vybehám na páse v posilke…

PhotoGrid_1392239907385
Mária na začiatku cesty

 V posilke si predsa dám extra 2 hodiny kardia. Posledné jedlo jem o 18.00… A je to len zelenina… Tukom sa zďaleka vyhýbam. Všetko nízkotučné! No prečo potom stále priberám? A bám! Chrobák v hlave…

Dala som si námahu a začala som zisťovať, čím to asi je, že stále som väčšia a väčšia, neustále unavená a čím ďalej, tým viac frustrovaná, že to nejde. Nasledovala zmena . Niekto mi odporučil zmeniť stravovací režim. Šla som do toho. Viac zeleniny, ovocia, vody, bielkovín… Pravidelné stravovanie 5x do dňa. Varila som si o sto šesť. Do detailu som sa držala plánu. Prvý mesiac šli centimetre dole samé. Opäť som bola so sebou spokojnejšia. Okolie pochválilo moje zmeny… Prišli aj otázky čo je za mojou zmenou.

Po roku však nastala opäť stagnácia. Nešlo to.

Po detoxe som stratila veľa objemu. Bola som štíhla, ale chcela som vybudovať svalstvo – rozmýšlala som nad fitness súťažou. Veď prečo nie? Treba mať ciele nastavené tak, aby bola výzva ich dosahovať. Cvičila som o dušu spasenú. Dve a pol hodiny vo fitku, neskutočné množstvo hodín na páse. Prvá bežecká súťaž. Pribúdalo svalstvo.

Nič sa nemenilo. Z toľkého premýšľania a snaženia sa, zmeny práce, nedostatku spánku a celkovo, veľa stresov, som bola pomerne vyčerpaná a mierne aj frustrovaná . Poľavila som. Začala som jesť čo mi napadlo, fitko som ignorovala. Žúrkovala som. Čo sa stalo v priebehu 2 mesiacov? Pribrala som 5 kíl a váha šla stále hore. A tam prišiel opäť ten moment. Opäť som sa naštartovala.

Jeden deň sa stalo niečo, čo som nečakala.

Na internete mi vyskočila reklama – Slovak Strenght Institute.  Prvýkrát niečo, čo ma naozaj zaujalo zo všetkých tých reklám, čo na nás vyskakujú. Zaujala ma hlavne časť o Biosignature. Preklik na stránku Dušana. Svetové inšpirácie pre život na 100%. Zaujalo ma to. Prečítala som si články a ani neviem ako a vytočila som číslo a bum – zajednaný termín.

Veľmi som sa tešila na to, čo ma čaká. Deň, kedy sme sa s Dušanom stretli, zmenil veľa v mojom vnímaní samej seba a prístupu k mojej životospráve. Rady, ktoré som dostala, veľmi priateľský a povzbudivý prístup, kompetentné odpovede na moje dovtedy nezodpovedané otázky. Práve to bolo to, čo som v tej dobe potrebovala najviac! Odpovede na moje otázky prečo tá stagnácia.

Aký je výsledok? Energia, vedomosti, sebavedomie rozhodovať …

 Jem viac ako predtým. Jem častejšie, stravu si vychutnávam. Nevynechávam zdravé tuky a cvičiť mi stačí už len max. 45 minút 4 – 5x týždenne. Mám viac času na seba, chápem lepšie ako funguje moje telo, nakopla som si metabolizmus a teraz môžem bez strachu aj „cheat day“ zaradiť do stravy, bez toho, aby som nariekala na druhý deň. Chodím skôr spať. Cítim sa neskutočne fit a nepociťujem už ten vnútorný stres ako predtým. Na bruchu sa mi začínajú rysovať svaly!! Mám silu sa v tréningu zlepšovať.

PhotoGrid_1392239807804
Mária vo forme a kondícii, skoro na 100 % 🙂
Screenshot at Mar 14 08-56-54
Zabudnime na Váhu! Dôležité je sledovať % tuku, rovnováhu hormónov a množstvo svalovej hmoty

Po mesiaci sme mali možnosť stretnúť sa opäť a Dušan ma veľmi potešil, keď mi po meraní ukázal výsledky a naše stretnutie zakončil slovami: ide sa na súťaž!

Dnes som vyplnila svoju prvú prihlášku. JA to aj vďaka Dušanovej podpore….

Ďakujem Márii, za to, že sa odvážila vystúpiť a zdieľať svoj príbeh. Verím, že Vás inšpiruje tým správnym spôsobom do vášho boja so zmenou. Ďakujem aj za námety a Vaše nápady pre zlepšovanie kvality článkov a teším sa na prípadnú spoluprácu pri optimalizácii životosprávy pre život na 100 %.

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.