Koronavírus 7 odporúčaní pre prevenciu a posilnenie imunity

coronavirus hero

Podľa odborníkov, štatistiky a kritického myslenia je najlepším opatrením prevencia, karanténa a posilnenie imunity. Podľa mňa je koronavírus jasným znamením pre ľudstvo, že niečo nie je s našim prístupom k životu v poriadku. Vzniká strach a obavy a tým treba čeliť. Pozrime sa teda na konkrétne kroky ako môžeme hneď zmeniť prístup k svojmu telu, posilniť imunitu a výrazne tak zabazpečiť prevenciu nie len teraz voči koronavírusu, ale dlhodobo voči všetkým podobným chorobám. 

Aktualizácia 13.3.2020: Okolnosti sa vyvíjajú a aby sme sa porozumeli a správne si interpretovali článok, tak zdôrazňujem, že situácia si vyžaduje plné vedomie a pristupujem k nej s pokorou a plným dodržiavaním nariadení. Verím, že to spoločne zvládneme prístupom optimistického realizmu a leadershipom, kde každý začneme zodpovedne od seba. 

 

Múka, cestoviny, cereálie do zásoby nám imunitu neposilnia, práve naopak

Aj keď chápem obavu z karantény a potrebu zásobiť sa, chcem poukázať na to, že efektívnejšie by bolo investovať do vybraných vitamínov, polyfenolov, antioxidantov. Alebo aj ďalších prírodných a funkčných potravín pre posilnenie imunity. Paradoxne práve spracované škroby, pečivo a rôzne komerčné potraviny sú výživou pre „zlé“ baktérie a prispievajú k nerovnováhe nášho mikrobiómu. Práve optimalizáciu mikrobiómu označujú vedci za jeden z najdôležitejších faktorov funkčnosti našej imunity. 

Zamyslime sa teda ako ľudia nad tým čo vieme ovplyvniť a dôverujme nášmu telu. Ako pozorujem situáciu, tak ma len napadá či sa nespoliehame len na externý faktor zázračnej pilulky, alebo vakcíny, ktorá nás má zachrániť? Myslím si však, že práve tento aspekt sa nám snaží príroda jasne zdôrazniť a vysvetliť:

„Človeče! Svojim životným štýlom a snahou získať kontrolu nad všetkým ideš proti mojim princípom.
Myslíš si, že máš intelekt a vedomosti, že to dáš, ale nedáš. Maj pokoru, vráť sa k svojej bytosti ako súčasti prírody. Vráť sa do svojho tela a rovnováhy.“

7 krokov pre prevenciu a posilnenie imunity

Neviem ako vám, ale mne tento výstražný odkaz prírody dáva zmysel. Myslím, že ak kultivujem HUMAN POWER v súlade s princípmi prírody, tak mám dostatočnú sebadôveru v svoje zdravé telo a nemusím sa báť ohrozenia a vírusov. Aj keď mám pokoru a pomodlím sa, tak verím, aplikujem prevenciu a nebojím sa. 

1. Vyčistite si stravu od spracovaných potravín, cukru, sladkostí a blbostí.

Z bordelu žijú vaše zlé baktérie a to priamo ovplyvňuje imunitu. Keď sme to doteraz vždy odkladali, tak je najvyšší čas pre zmenu. Veď je dokázané, že aj keď na vás ide chrípka a dáte si čiastočnú hladovku, tak si výrazne pomôžete. 

2. Zabezpečiť vitamín D3/K2 ako silný faktor optimalizácie mikrobiómu a imunity.

Tu sa vedci jasne zhodujú, že vitamín D3 je kľúčovým faktorom pre našu imunitu. V optimálnej kombinácii s K2 a lipozomálnej forme, získate pre vašu imunitu naozajstnú výživu. Pozrite napríklad Avita Vitamín D3K2, alebo aj e-shop moderný pračlovek tu. 

3. Extra vitamín C z lokálnej stravy a zdrojov nie je nikdy na škodu. Kyslá kapusta, zemiaky, zelenina, ovocie ….

Vysoké nárazovejšie dávky vitamínu C jasne fungujú a intravenózne Céčko dokonca pomáha aj ako podporná liečba proti rakovine. Tak ako keď sme boli deti a dopovali sa citrónmi a ovocím, tak aj teraz je čas na vitamíny. Len upozorním, že ideálne z lokálnych zdrojov a menej ovocia ako zeleniny. Kyslá kapusta, zemiaky v šupke, jablká, brokolica, zelená listová zelenina …

4. Glutathion ako Master Antioxidant pre rýchle posilnenie mitochondrií.

Glutatión si môžete predstaviť ako matku antioxidantov. Je to molekula neustále produkovaná našim telom a skladá sa z troch aminokyselín – cysteín, glycín a glutamín. Fintou glutatiónu je, že obsahuje síru. Tá v tele zachytáva všetky škodlivé látky, ako napríklad voľné radikály, toxíny, ortuť či iné ťažké kovy a potom ich vyplavuje von z tela. Táto jeho vlastnosť je veľmi dôležitá hlavne v dnešnom svete, keď sme neustále zovšadiaľ bombardovaný ťažkými kovmi. 

Čo robí glutatión majstrom je jeho schopnosť recyklovať ostatné antioxidanty. Keď naše telo bojuje s voľnými radikálmi, tak si ich doslova posúva od jednej molekuly k druhej. Idú napríklad od vitamínu C cez vitamín E a kyselinu lipoovú až ku glutatiónu kde sú spolu s ním vyplavené z tela. V tomto bode sa ostatné antioxidanty uvoľňujú pre ďalšie použitie. Telo však musí vyrobiť ďalšiu molekulu glutatiónu aby mohol celý cyklus pokračovať odznova.

Glutatión je teda kľúčovým pre pomoc imunitnému systému v boji proti chronickým ochoreniam, keďže sa doslova stáva prepravcom toxínov pri ich ceste von z tela.

Viac detailov, informácií a doplnok za super cenu v lipozomálnej forme nájdete tu. 

5. Dostatočný spánok, regenerácia a koordinácia prepracovanosti a vyčerpanosti..

Ak ste nevyspatí a vystresovaní, zvyšujete si pravdepodobnosť na značnej úrovni. Tak ako keď máte bežnú chrípku vieme, že sa dá krásne vyležať aj bez liekov, tak aj tu platí sebakontrola a sebareflexia vlastnej regenerácie a vyčerpanosti. Ak ďalej budete bežať ako myšička z práce, domov a v kolobehu stresu, tak si zvyšujete riziko. Doprajte si radšej kvalitný spánok, masáž, wellness. Cieľom je návrat k rovnováhe nervového systému a eliminácia chronického stresu. 

The fight-or-flight response is the quick protective reaction of the body.

 

6. Eliminácia individuálnych potravín, na ktoré ste citliví. Lepok, kazeín, histamín..

Nemusíte mať alergiu, ale vybraná látka môže spúšťať reakcie imunity a falošne ju stimuluje. Najčastejšie problémy majú ľudia s histamínom, lepkom, aglutinínom, lektínmi, či mliečnou bielkovinou kazeínom, alebo mliečnym cukrom laktózou. Určite pomôžete tráveniu a imunite keď eliminujete najmä spracované mliečne kravské výrobky, bežné komerčné pečivo, cereálie a cestoviny. K tomu samozrejme eliminácia Omega 6 mastných a transmastných kyselín a chémie, konzervantov, dusitanov a éčiek v jedle. Doplnkom, ktorý asi najviac prispieva k náprave deravého čreva a problémom tohto tipu je práve Collagen proteín pre svoj vysoký obsah Prolínu a Hydroxyprolínu ako kľúčových aminokyselín pre Intestinálne bunky. 

7. Symbiotiká ako kombinácia prebiotík a probiotík a ako výživa pre váš silný mikrobióm

Na záver poďme späť k mikrobiómu, podľa mňa ku kľúčovému faktoru, ktorý ovplyvňuje nielen imunitu! A nie len ju, ale aj našu biochémiu v mozgu, trávenie, myslenie, či dokonca schopnosť páliť tuky ako zdroj energie. Cieľom je optimalizácia a teda symbióza prebiotík a probiotík, ktorá je živnou pôdou a prostredím pre ríšu dobrých baktérií, ktoré sú štastné. Predstavte si váš tráviaci trakt ako prírodu.

Je len vašou voľbou či vaše baktérie budú žiť v betónovom meste plnom smogu, alebo v krásnom lese plnom zelene. Čo sú to symbiotiká a ako ich efektívne doplniť v strave sa dozviete v mojom novom Powerlogy Podcaste TU.

Sila a sebadôvera vo vaše zdravé telo nech je s vami priatelia! Spoločne to zvládneme a snáď ako ľudstvo pochopíme lekciu, ktorú nám dáva príroda! 

P.S.: Ak máte vaše dobré odporúčania pre posilnenie imunity, špecifické doplnky výživy, alebo iné návyky, tak sa pre spoločné dobro a inšpiráciu podeľte prosím v komentoch. Samozrejme ja som sa orientoval primárne na výživu, ale odporúčam a aplikujem denne ako top záležitosť Metódu Wima Hofa. Dýchacie cvičenia plus ľadová vodička 🙂

P.S.2: Pre pokročilých Biohackerov, ktorí veria vo vybrané suplementy odporúčam ešte Karnozín s Vit. E a Q10, originálnu receptúru Dr. Kučeru. viac info, detailov a kde kúpiť nájdete tu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Odpovede

  1. Dobrý den,

    Potrebujete požicat peniaze a v bankách ste napriek slubom z reklám o jednoduchých a skvelých pôžickách, ktoré vyriešia financné problémy, neuspeli?

    V takom prípade môžete vyhladat financnú pomoc u súkromnej osoby. Výška pôžicky nie je limitovaná.

    Viac tu: olgaelena0001@gmail.com

    Za Vašu odpoved vopred dakujem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.