10 tipov na darčeky pre proaktívnych mužov, ktorí sa chcú zlepšovať

Tipy na darceky pre muzov dusan plichta

Vianoce sú za dverami a inšpirácie na hodnotné darčeky sa vždy zídu. Oki, možno niekto počúva počas roka svojho partnera lepšie ako ja , alebo vie proste čitať medzi riadkami. Ja asi až tak neviem a preto vždy ocením nápady od žien, ktré by mňa asi ako muža len tak nanapadli. Tak som rozmýšľal, že spíšem zase ja ženám, čo by mohlo potešiť ich proaktívnych partnerov, či manželov.  

Čo, by nás chlapov asi tak mohlo potešiť?

Vždy hovorím, že moja manželka to ma ľahšie ako ja…skrátka ja mám toľko špecifických vychytávok, čo by som chcel, že je vždy z čoho vybrať.  Športový equipment, funkčná výživa, gurmánske špeciality, nové technologické vecičky, nové top knihy, či unikátne adrenalínové, či wellness zážitky. Ak však ženy naozaj neviete čo,  že všetko možné tu už bolo, tak zdieľam 10 nových záležitostí, čo by mohlo sadnúť!

1. Nové kvalitné slúchadlá

Aplikovateľné buď na šport, alebo na prácu za počitačom, či fajnšmekerské vychutnávanie hudby, meditácie, či aktivácie kreativity. Osobne najviac využívam pre flow práce za počítačom Beats Noise Cancelling Headphones, alebo pri presunoch, či športe, by som šiel na nové POWErBeats wireless. Nie som úplne, že maník do toho, ktoré slúchatka sú najlepšie zvukovo, ale riešim aj design a to ako mi celkovo sedia.

Power Beats Wireless
Power Beats Wireless
Beats Noise Canceling Headphones
Beats Noise Canceling Headphones

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Blue Light Blocking Okuliare

Keď sme už pri práci za počitačom, tak veľa ľudí vôbec nerieši, ako veľmi ich v realite vyčerpáva modré svetlo. Ako to, že máte nejaký filter oki, ale čo neóny v kancelárii, alebo celkovo umelé svetlo? A čo večerné pozeranie TV, alebo neskorá nočná práca? Viete, že veda, čim ďalej tým viac prichádza na to, že večerné dávky modrého svetla výrazne narúšajú kvalitu spánku? Ja som to u seba vyriešil kúpou špeci True Dark Okuliarov v USA, ktoré myslím, že viete dostať aj cez nemecký Amazon. ALebo ak veľa večer makáte za compom, tak na Alze nájdete gamerské okuliare, ktoré sú podľa mňa super investíciou. 

Specialne okuliare na pocitac dusan plichta

Na Biohackerskej konfere ich má každý druhý…

3. Nové Vibram Five Finger shoes Outdoor

Ja na moje staré už 6 ročné five Fingers nedám dopustiť. Milujem chôdzu v lese v týchto topánkach a super je aj ľahký beh. Značka sa však vyvíja a za ten čas už riadne vymakali veci a tak by som naozaj zvažoval nový čierny Trek sport Outdoor model. Ak je ale niekto taký, že viac do behu lesom a dlhšie traily, tak mne osobne sedia Salomony. Dizajnovo aj kvalitatívne, pričom, ale po konzultáciách s fyzioterapeutmi dávam najmä pozor na pevnosť a celistvosť podrážky. To, že botasky majú čo najviac tlmiť otrasy, je už dávno prežitá teória.

Vibram Trek Sport shoes

SALOMON Green

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Kniha Vianoc? Pre mňa celkovo asi nový Tim Ferris a Tribe of Mentors

Neciem či poznáte Tima Ferrissa, ale pre mňa je to asi jeden z najproduktívnejšich smart ľudí. Taký moderný filozof, ktorého knihy mi naozaj prinášajú skvelé nápady, ale hlavne podnety pre to, aby som myslel inak.  Myslím, teda, že ak máte doma kreatívca, podnikateľa, vizionára, či stratéga, tak práve nová kniha Tribe of Mentors je to pravé orechové. Už sa neviem dočkať, ako sa medzi sviatkami stratím s knihou niekde sám a zavŕtam sa do kreatívnych myšlienok. Kúpite na Martinuse…

Tim Ferris-Tribe of Mentors
Tim Ferris-Tribe of Mentors
 

5.Pernamentka pre kvalitné tréningy a posun z posilňovne na nový level

Silový tréning v posilke je super dôležitý, efektívny a potrebný! Avšak často zabúdame na komplexný pohyb, flexibilitu, mobilitu, či variabilitu pohybov s vlasným telom. Často stretám jednostranne zameraných športovcov, čo skôr, či neskôr doplácajú na vlastné limity. Ak chce niekto komplexný prístup a posunúť svoj pohyb a výkon o level vyšie, tak odporúčam permanentku na tréningy do No Will No Skill, SKillLab.sk, alebo Tribe.sk.         

Pozrite ich Facebooky, videa, nezľaknite sa, že hneď budete musieť robiť stojku, ale skôr ich kontaktujte a opýtajte sa ako najlepšie začať.

6. Kniha pre mladých pod 30, ktorí hľadajú komplexný prístup k rozvoju

Vyššie pri tréningoch som vymenoval všetky centrá len v BA. Prepáčte, ale tu sa pohybujem a tu môžem odporúčať. Avšak napríklad v Banskej Bystrici mám tiež kamoša Tommyho, ktorý rozvíja podobný koncept tam a je autorom aj knihy o komplexnom prístupe k vlastnému proaktívnemu životu. Odporúčam najmä študentom, lebo ako chodím po školách, tak len vidím, že vás, ktorý máte naozaj iný prístup ak väčšina je naozaj málo, ale o to viac je vás treba, aby ste viedli a strhli aj ďalšich. 

Nie do krčmy, ale radšej na workout…a potom keď tak za odmenu na to jedno pivo 🙂

puzzle zivota tomy dusan plichta

7. Balík kvalitných suplementov

Suplementy Marianno
Suplementy Moderný Pračlovek

Môj postoj k suplementom je jasný. Kto je v pohode a má skromné ambície a optimálnu stravu, tak ich asi nepotrebuje. Kto má však vyšie ambície a hľadá najlepšiu verziu samého seba, tak neustále ladí a zisťuje že špecifické suplementy vedia výrazne pomôcť. Ku kvalitnému tréningu, k lepšiemu mysleniu a sústredenosti, či k silnejšej imunite.

Pravda je však aj taká, že cca. 80% suplementov na trhu nie je nieč moc a neopletí sa do nich investovať. Vždy tu je však 20% kvality a z tej vám môžem smelo odporúčať napríklad stránku Mariána ako Moderného Pračloveka, kde nájdete aj výhodné balíčky.

8. Balík kvalitných funkčných potravín

Tu si dovolím spraviť vlastné promo. Osobne som milovník pravého jedla a funkčnosť hľadám v top kvalite samotných potravín. Facsinujú ma zdravé prírodné stimulanty, či zdravé tuky a ich význam pre našu výživu. Na Vianoce sme pre vás pripravili špeciálny balík za super cenu. Tak, aby ste okúsili aj novú čokoládu s javorovým cukrom, ktorú sme testovali aj s diabetikmi a odpoveď cukru v krvi nás veľmi milo prekvapila. Verili by ste, že by vám po čokoláde stúpol cukor v krvi oveľa menej ako po banáne?

9. Top kvalitka hĺbková masáž a fyzioterapeutické konzultácie pre každého športovca

Neviem, či ste postrehli, ale aj za pomoci fyzioterapeutky Mirky šinglerovej z Ambio.sk som dosť rýchlo rozchodil septembrovú operáciu kolena, kde mi robili artroskopiu. Po 3 týždňoch som už dal aj s behom 15 km túru v Yosemite a v decembri som už v hlbokom drepe. Každopádne môžem len odporúčiť profesionálny prístup a skvelé hĺbkové masáže za super cenu. Majú aj poukazy a ak ste z Bratislavy, tak isto využijete.

10. Toskánsko ako gourmet zážitok roka ?

Tohto roku som si splnil ďalši sen. Navštívil som s rodinou Toskánsko. Osobne som obedoval s Martinom Záhumenským, ako mojou kuchárskou slovenskou celebritou a degustoval úžasné vína z Chianti.  Spoznali sme aj Martinovu priateľku Zdenku, ktorá je zakladateľkou super cestovky Si Toskansko ( Áno v Toskánsku sme boli cez nich ) a zabezpečuje rôzne zážitkové a na mieru vyladené zážitkové pobyty. Pozrite ich stránku, ale aj gastro kurzy , ktoré naledujúci rok chystajú. Je to tam pecka. 

Si Toskansko Zdenka Jakesova

 

11. Extra Tip :  Špeciálny free víkend zadarmo

Poslednou inšpiráciou je darovanie len komplet voľného predĺženého víkendu! Normálne si predstavte, že manželovi , alebo partnerovi darujete, že total free escape predĺžený víkend.

Ja som tak jeden od manželky dostal a vyušil som ho s kamošmi tak, že sme išli s futbaltour.sk do Liverpoolu! Chlapská partia, kde zrazu poriadok a presné plánovanie nehrali žiadnu rolu, kde sme len tak užili freestyle slobodu. Alebo si predstavte, že sa len tak v piatok poobede vyberiete so stanom a partiou na prechod do hôr. Ale na nico také, ako LAzyRun Camp na ktorý sa chystám vo Februári.

Ráno otužovačky, cez deň beh a  večer múdre reči o zmene tohto sveta pri ohni a víne 🙂

Tak možno k tomu víkendu fľašu kvalitného vína a darček je vybavený 🙂

Prajem teda,  krásne sviatky a verím, že voľný čas využijete aj aktívne.

Ja by som isto lyžoval, čítal, študoval nové veci, trekoval, varil a otužoval… Ale tento rok vyšlo tak, že budem Kitesurfovať, cestovať, poznávať a chytať vitamín D vo Vietname. Tak uvidíme, že aké budú Vianoce v teple a či niečo nájdem pod palmou 🙂

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.