Za najnovším výskumom a svetovým vzdelaním až do Toronta

rsz_rsz_2toronto

V rámci aktivít pre zlepšenie zdravia tohto národa, no hlavne pozitívneho ovplyvnenia mladej generácie rozbiehame s tímom projekt prepojenia Gastro & Fitness, vďaka ktorému som sa dostal cez kurzy varenia a môj záujem o doplnenie služieb osobných trénerov  až k elite Slovenského Silového Inštitútu, Ondrejovi Pavlákovi a Borisovi Žbirkovi. Vzhľadom na to, že sa v inštitúte snažia držať krok so svetovými inováciami, bol projekt Gastro & Fitnes prijatý, pričom sme načrtli ďalšie možnosti spolupráce v rámci zabezpečenia komplexných služieb pre klienta.

Ako som sa však zrazu vybral do Toronta a absolvoval jeden z najlepších vzdelávacích kurzov môjho života ?

Celkovo, už po prvej debate s Onrejom Pavlákom a Borisom Žbirkom mi bolo jasné, že páni vedia čo robia. Aplikovaním najnovších poznatkov z vedy a štúdiom u Top profesionálov v zahraničí tak dokážu skutočne meniť životy ľudí, už v priebehu 12 týždňov. Možno sa nám to nezdá, ale práve tri mesiace sú kritickou fázou, počas ktorej ked nedosiahneme stanovený cieľ, tak to celé zvykneme veľmi rýchlo vzdať. Keďže nám všetkým ide o schopnosť dosiahnuť s klientom potrebné zmeny, jasne sme sa zhodli, že k  problematike chudnutia musíme pristúpiť nielen inovatívne, ale aj systematicky. A tak predo mnou zrazu stála výzva získať unikátny certifikát na metódu Biosignature, ktorý do nášho kurzu vlastnili len 3 ľudia na celom Slovensku… Keďže sa tento certifikát koná len 2-3 krát za rok, tak mi neostalo nič iné len sa za 24 hodín rozhodnúť, či si zbalím svoje saky-paky a sadnem na lietadlo do Toronta…

Čo to vlastne je to Biosignature ?

Biosignature modulation je unikátnou metódou a koncepciou, ktorú vyvinul tím Charlesa Poliquina, jedného z top svetových kondičných trénerov a experta na optimálnu výživu a vysoký výkon.  Biosignature je systém založený na vedeckej evidencii a viac ako 30-ročnej praxi s profesionálnymi atlétmi, a vysiľuje vzájomné vzťahy toho na akých miestach ukladáme tuk, a ako sa to premieta do nášho hormonálneho profilu.

fasfasda

Z môjho pohľadu je táto metodológia unikátnym a prepracovaným systémom, vďaka ktorému dokážeme efektívne analyzovať stav hormonálnej rovnováhy/výkyvov, a navrhnúť tak konkrétne cielene opatrenia pre spustenie správnych procesov v tele. Je dokázané, že sa takto podarilo vyriešiť už tisícky zdravotných problémov, nad ktorými lekári iba krútia hlavou a nevedia si rady vzhľadom na tradičné všeobecné odporúčania. Bohužiaľ práve v takomto prístupe zaniká dôraz na individualitu človeka, čo sa odráža do neúspechu v dosahovaní cieľov a oslabenom dlhodobom zdraví. Naopak, Biosignature, vychádza z najnovších poznatkov, ktoré sa sústreďujú na individuálne meranie a neustále stanovovanie priorít pre dosiahnutie optimálnej výživy nášho organizmu, navyše s výrazným posilnením mozgovej činnosti.

Celá finta je v tom, že je potrebné uvedomiť si, že ľudské telo je komplexný systém a každý človek je individualita. Preto potrebujeme v prvom rade porozumieť svojmu vlastnému telu a naučiť sa ako ho správne vyživovať, čím zabezpečíme dlhodobé zdravie a optimálny výkon.

Koniec všeobecných reči, pozrime sa, čo sa na kurze v skutočnosti riešilo

Mr. Charles Poliquin nás privítal potmehúdskym úsmevom, z ktorého bolo vidno, že svoju prácu miluje a že je skutočným odborníkom, ktorý toho preskákal už veľmi veľa a nie jedného atléta dostal svojimi metódami na vrchol.

Organizácia na vysokej úrovni bola samozrejmosťou, a tak som si našiel pripravený súbor na USB kľúči, na ktorom mám k dispozícii všetky prednášky a podporný materiál. Veľmi oceňujem, ako prirodzene zacielili našu pozornosť na osobnosť Poliquina, pričom môžem jednoznačne potvrdiť, že v každej jeho prednáške človek získa neuveriteľne množstvo nových poznatkov založených na aktuálnom výskume a dlhoročnej praxi a výsledkoch. Najväčšou pridanou hodnotou bolo pre mňa najmä odhaľovanie a objasňovanie polovičných právd a skrytých zákutí potravinárskeho a výživového priemyslu, ktoré sa často nachádzajú pod mediálnym povrchom.

Holistický systémový prístup a definícia kľúčových príčin problémov v životospráve

Vzhľadom na množstvo teórii a prístupov k optimálnej výžive organizmu, bolo skvelé vidieť ako Mr. Poliquin  začína položením si základnej otázky, ktorá presne definuje kľúčový problém, ktorý trápi 70 % populácie.

„ Prečo priberáme, pociťujeme únavu a  trápia nás rôzne choroby ? „

Z dlhoročnej praxe tak definuje  4 základné kľúčové príčiny všetkých zdravotných problémov, na ktorých, keď zapracujeme dostávame sa do zóny optimálneho zdravia a výrazne zvýšeného výkonu.

  1. Stres
  2. Toxicita
  3. Inzulín a jeho vplyv na celkovú hormonálna rovnováha
  4. Spánok

Väčšinou všeobecne známe pojmy, no poviem Vám, že už po 15 minútach som ostal s otvorenými ústami a zrazu to videl z úplne inej strany. Celá podstata je ukrytá najmä v tom, ako na nás vplýva prostredie v ktorom sa žijeme, životný štýl ktorý vedieme, a naše každodenné činnosti, ktorými si minimálne z 80 % rozbíjame optimálne fungovanie našej hormonálnej sústavy. Nielen podľa viacerých vedeckých štúdii, ale najmä podľa konkrétnych praktických skúsenosti a výsledkov zverencov Poliquina má práve hormonálna nerovnováha najväčší vplyv na naše zdravotné problémy a je tou kľúčovou cestou k identifikácii konkrétnych príčin problémov. O tom už ale v ďalšej časti, kde sa pozrieme na konkrétny proces metódy Biosignature.

Konkrétne merania a aplikácie metódy Biosignature

I keď by som sa po absolvovaní kurzu mohol rozpísať aj na 3 -4 strany, radšej sa spoločne pozrime na obrázky a  predstavenie si takého konkrétneho merania. Zároveň si myslím, že je veľmi dôležité rozumieť konkrétnemu procesu práce s klientom, aby sme sa spoločne nastavili na víťaznú stratégiu, už od prvého kontaktu. Preto sa je na proces dôležité pozrieť po poriadku a  štruktúrovane …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.