POWER kokosová torta a tajomstvo kvalitnej čokolády

Kokosova Torta .218

Vyskúšajte efektívnu a už na prvý pohľad lákavú tortu, ktorá poteší celú rodinu.

Asi ste si už všimli, že milujem kokos a horkú čokoládu. Najlepšie je však to, že keď už vieme ako kombinovať ingrediencie, tak si môžeme pripraviť skvelé dezerty úplne bez výčitiek. Navyše, ak si vyberiete kvalitnú čokoládu a pridáte aj pravú vanilku, tak získate skvelú kombináciu pre prevenciu akýchkoľvek zápalov v tele. Tieto ingrediencie sú totiž zázračné a priamo stimulujú vašu DNA pre produkciu telu vlastných antioxidantov.

Zmiešajte krupicu s kokosom a zvýšte tak nutričnú hodnotu torty až o 30 %.

Čas prípravy: 10 min.                    Množstvo: 6-10 osôb
Čas pečenia: 30 min.                      Celkový čas: 40 min.

Ingrediencie:

Cesto:

  • Hladká/Celozrnná špaldová múka 200g
  • Vajcia 2 ks
  • Pravé roztopené maslo 100 g/ml 
  • Sóda bikarbóna 1 ČL/5 g
  • Prášok do pečiva (1 balenie)
  • Vanilka pravá 1 struk/10g prášku
  • Pravé kakao 2 PL /30 g
  • Trstinový cukor 80 g
  • Morská soľ (štipka)

Plnka a poleva:

  • Plnotučné mlieko 1L
  • Strúhaný kokos 200 g
  • Krupica 7-8 PL / cca 110 g
  • Trstinový cukor 50 g
  • Citrónová kôra
  • Stévia (voliteľné)

Príprava

  1. Vymiešam vajíčka,  mäkké maslo a pridám štipku vody a morskej soli. Následne pridám zvyšné „suché“ suroviny a všetko spolu vymiešam mixérom do cesta ako na muffiny.
  2. Plnku si pripravím tak, že si uvarím krupicu, do ktorej vmiešam kokosovú múčku a nechám vychladnúť.
  3. Hnedé podkladové cesto si rozdelím na 2 časti. Pečiem najprv prvú vrstvu torty 15 min na 180 C. Na prvú upečenú vrstvu navrstvím kokosovú plnku a zakryjem druhou vrstvou. Vložím do rúry a dopečiem cca 18 minút (tradičná kontrola špáratkom).
  4. Ako bonus si môžeme urobiť polevu zahriatím a zmiešaním pravej šlahačkovej smotany s nasekanou kvalitnou horkou čokoládou.
  5. Podávať môžeme dozdobené o porciu pravej šľahačky bez cukru.

Fintičky a pravidlá ako vybrať kvalitnú čokoládu a kakao?

img-criollos-trinitario

Neviem, či ste zachytili, ale v Bratislave sa posledný víkend udiala celkom zaujímavá výstava Káva-čaj-čokoláda, kde som mal príležitosť aj ja prednášať o vzťahu kávy a zdravia. Najlepšie však pre mňa bolo stretnutie s kamošmi z Lyra Chocolates, ktorých čokoláda získala na svetovo najväčšej a najprestížnejšej súťaži GREAT TASTE AWARDS 2014 v Londýne zlatú hviezdu Great taste.

Veľmi oceňujem, že partia sa skutočne rozumie čokoláde, a tak sme mohli spoločne pre vás vymyslieť aj nový POWER produkt v podobe bezchybnej POWER CHOCOLATE top kvality.

Pri čokoláde totiž nejde len o to, aké je množstvo kakaovej hmoty (80%, či 90%). Dôležitá je  skutočná kvalita použitého kakaa a celkové zloženie v zmysle ďalších ingrediencií. Preto si ideálne vyberáme čokolády z kakaa FINO de AROMA, ktorého svetová produkcia nepresahuje ani 10 %. 

Pravá kvalitka potom vôbec nemusí chutiť až tak horko. Aj preto Vám pri výbere čokolády, ale aj kakaa odporúčam skôr špecializovaných výrobcov, ako je naprílklad Lyra Chocolates, od ktorých môžete získať podrobné informácie a kvalitu, ktorá vás skutočne nakopne. Veď si len predstavte 90% POWER CHOCOLATE z najlepšieho kakaa fino de aroma, doplnenú o čerstvo a pomaly pražené mandle, kokos a štipku morskej soli, ktoré vyvážia tých 8 % trstinového cukru pre optimálnu hormonálnu odpoveď vášho organizmu.

Ak vás zaujali informácie v tomto príspevku a myslíte si, že by stálo zato odporučiť POWER fintičky aj vašim priateľom, neváhajte a pomôžte im  rozumne sa zorientovať v súčasnej životospráve cez odber newlettera. Získajú tak  nielen knihu najdôležitejších prístupov k životospráve, ale aj víkendové POWER inšpirácie pre vylepšenia vlastných receptov v POWER kuchyni. 🙂 

Ďalšie svkvelé kolače a optimálne dezerty tohto typu nájdete v mojej publikácii s rodinou Zlatošových. 

3d-kolace-mediumTOP_10_book cover

Samozrejme k POWER dezertu partí aj POWER káva?

Pre kompletný gastronomický zážitok, odporúčam k tomuto dezertu našu komplexnú a intenzívnu zmes POWER COFFEE Organic Espresso. Aj keď je najlepšou prípravou pravé espresso, tak aj v domácej mokke, či vietnamskom prekvapkávači dostanete veľmi dobrú kvalitku. Len si vašu kávičku nameľte o niečo hrubšie.

MC_141104_plichta_cafe_2931
Kliknite na obrázok pre viac info a objednávku

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.