Mojich 10 nápadov na darčeky, ktoré sa oplatí kúpiť

power darčeky

Darčeková sezóna je za dverami a mnoho z nás premýšľa ako potešiť svojich známych, či rodinu nejakým pecka darčekom. Nemám rád zbytočné vyhadzovanie peňazí. Som skôr za dobrú investíciu a užitočnosť, alebo ak vybraný darček prinesie naozaj skvelý zážitok. Vyberám tak mojich top 10 nápadov a kľudne sa podeľte aj o tie vaše.

Aké sú kritériá môjho výberu?

Ak ste prečítali viac ako 5 článkov na mojom blogu, tak asi viete, že ma fascinuje dobré jedlo a jeho vplyv na organizmus. Zároveň som trošku posadnutý vecou, ktorá sa nazýva anglicky “optimal human performance” a teda neustále hútam nad tým, čo všetko ovplyvňuje náš každodenný výkon. Nie len fyzický, ale aj mentálny, ktorý sa odráža do pozitívneho nastavenia mysle, radosti z práce, rodiny a celkovo do plnohodnotného prežívania momentov.  

Zdieľam s vami teda moje nápady na darčeky, ktoré sám chcem, alebo ich už mám a naozaj mi prispievajú k zlepšovaniu životosprávy, výkonu alebo k hodnotnému zážitku z momentu.

 

1. Špeciálne okuliare s filtrom na modré svetlo pre záchranu vašich očí, ale aj mozgu

Spočítajte si len tak, že koľko času denne pozeráte na monitor počítača, alebo trávite pod umelým osvetlením žiariviek, či neónov v kancelárii. Ak aj máte nejaký ten filter na monitore, tak zvyčajne to vôbec nepostačuje. Vaše oči a mozog denne prijímajú kvantum neprirodzeného modrého svetla, ktoré vás vyčerpáva. Preto som investoval do skiel, ktoré blokujú modré svetlo a používam aj aplikáciu FLUX, aby som večer negatívne neovplyvňoval môj spánok. Zamyslite sa. Ja vám garantujem, že táto investícia sa naozaj vyplatí.

Kde by som to kúpil? https://www.alza.sk/gunnar-gaming-collection-rpg-designed-by-razer-onyx-yellow-d3753497.htm?catid=18854664

2. Akupresúrna podložka pre uvoľnenie napätia a lepší spánok

Lacná záležitosť s veľkým pozitívnym efektom. Ten pocit, keď si pred spaním ľahnete na pichliače a uvoľníte napätie z chrbta stojí za všetky drobné. Ešte si k tomu poprešľapujete chodidlá a výrazne prispejete k uvoľneniu napätia a lepšiemu spánku.power-darcek-podlozka

Kde by som to kúpil? https://www.insportline.sk/6141/akupresurna-podlozka-insportline/zelena

 

3. „All in one Coffee maker“ pre Power kávu na cesty

Aeropress a mlynček sú super veci. Ak však potrebujete zbaliť vašu kávu na Power Coffee Cafflanocestu, tak sú to predsa len 2 záležitosti. Tu sa mi naozaj overilo, ba dokonca ma svojimi vlastnosťami až prekvapilo Cafflano, kde máte super mlynček, aj filter pokope. A tak som si aj v lietadle pripravil vlastnú kávu na úrovni a nemusel dúfať v to, že prežijem bežné komerčné zmesi, ktoré na nás číhajú všade vôkol.

Kde by som to kúpil? https://powerlogy.com/tipy-na-darceky

 

4. Power Coffee balík pre prípravu energetickej kávy, ktorá zapne váš mozog

gombo-gheeAk ste ešte nevyskúšali nahradiť raňajky energetickou POWER COFFEE s maslom a MCT, tak myslím, že je najvyšší čas. Viem, že pri tomto darčeku som asi zaujatý a hájim tu vlastné záujmy. Avšak, naozaj vám poviem, že som ešte nenašiel lepšie a efektívnejšie raňajky pre mozog ako je kombinácia vyladenej kávy s kvalitným maslom ghee a špeciálnym typom kokosového oleja-MCT. POZOR však! Vysoká energia a ten pocit je prudko návykový, čo však neznamená, že sa toho treba predávkovať a nakladať viac dávok denne.

Kde by som to kúpil? https://powerlogy.com/oleje-masla

5. Predĺžený víkend v Jasnej, alebo šikovná celozezónka

Priamy odkaz pre ženy! Ak máte doma lyžiara, tak vám garantujem darček,  ktorý isto poteší. Ok, ideálne by to bol asi Heliski v Dolomitoch, ale myslím, že Jasná to spraví! Neviem, či ešte stíhate celozezónku, ktorá bola  za 249 Eur a tak som neváhal. Každopádne, ak chcete komplet zážitok s rodinou, tak aj víkend na svahu sa ráta. Osobne môžem odporúčať SKI  & WELLNESS HOTEL DRUŽBA s novým welness centrom a super masérmi. Poloha priamo na svahu, ochotný personál  a ľudová reštika sa už ladí na modernejšiu slovenskú kuchyňu. Už len vylepšiť kvalitu kávy, ale tak to predsa prežijeme s vlastnými zásobami. 🙂

Kde by som to kúpil? http://bit.ly/2huakBt

Snack pre deti

6. Nordic Foodie: Zdravé snacky pre deti

Tak ako každý rodič, tak od kedy sa nám narodila dcéra, tak sme sa presne dostali do štádia, kedy riešime detskú výživu. Osobne ma vie celkom vytočiť, keď vidím dieťa s bielym rožkom v ústach, alebo ako do seba tlačí rôzne chrumky. Na druhej strane, treba mať niečo pre to, aby sa s tým mohlo hrať a občas aj ukľudniť. Takto som sa spoznal zo zakladateľkami Nordic Foodie snackov, ktoré môžem odporúčať ako super mikulášsky darček pre vaše deti.

Kde by som to kúpil? http://www.nordicfoodie.sk

 

7. Čisté a slovenské víno s príbehom 

Keď sa bavíme o zážitkoch a momentoch, tak ja si naozaj rád vychutnám dobré jedlo s ešte lepším vínom. Bohužiaľ, bežné vína často obsahujú dosť chémie a podobne a tak si treba vedieť vybrať. Ja som mal možnosť degustovať vlastenecké výbery od Ritual.sk a oceňujem nie len chuť, ale aj celý nápad. Vďaka ich ochote som spoznal ďalšie nové skvelé vína a aj ich výrobcu a príbeh. Ak máte doma vinára, tak si isto pozrite vlastenecký výber, navarte dobrú večeru a vychutnajte gastronomické momenty.

vino-ritualKde by som to kúpil? http://ritual.sk/

8.Edukatívny a zážitkový kurz varenia, kde sa aj super najete

Osobne som tento rok zažil niekoľko kurzov a naozaj mám z toho super pocit. Nie len že sme sa mali na kurze s ľudmi čas lepšie spoznať, ale veľa sme aj podebatovali o výžive, jedle, surovinách a zdravom varení. Mňa totiž klasika a dookola tie isté recepty v domácej kuchyni nebavia a tak stále rád hľadám inovácie a inšpirujem sa svetovými kuchyňami. Preto ak máte niekoho, čo rád varí, alebo ho baví jedlo, tak určite ako zážitok odporúčam kurz varenia v Chefparade. Či už prídete ku mne alebo na steaky, či Indiu to nechám na vás… Dôležitá myšlienka je, aby ste si to užili a priniesli domov nové recepty i know-how ako ich zvládnuť.

Kurz varenia Chefparade

Kde by som to kúpil? http://www.chefparade.sk/kurzy/aktualne_kurzy

9. Seriózne slúchadlá pre prácu i zábavu

power-darcekNeviem ako vy, ale ja potrebujem tempo a nejakú tú hudbu pre „flow“ pri práci. Zároveň aj keď ste v kancelárii, tak ten celkový hluk naokolo vám podľa mňa skôr uberá energiu ako dáva. Preto sú pre mňa kvalitné slúchadlá s rušením okolitého zvuku základným pracovným nástrojom, na ktorý nedám dopustiť. Osobne používam BEATS WIRELESS, ktoré mi slúžia super, ale tak toto si už každý vyberie podľa vlastného gusta.

Kde by som to kúpil? https://www.mzone.sk/beats-by-dr-dre-studio-wireless-titanium-6752

 

10. Predĺžený víkend v európskej metropole, ideálne na futbale 

Ako som písal v článku o mojich cestách na Filipíny, tak asi budete súhlasiť, že cestovania nie je nikdy dosť. Veď ako dobre padne, keď zmeníme prostredie a doprajeme si spoznávanie a kultúru nového mesta? Amsterdam, Paríž, Miláno, Berlín, Lisabon a samozrejme úplne najlepšia Barcelona. Oki chápem, že ak ste fanúšik Realu, tak so mnou nezdieľate rovnaké nadšenie, ale myslím, že predĺžený cestovateľký víkend je jeden z najlepších darčekov, ktorý vás nestojí mailand a naozaj sa oplatí. Pohľadajte výhodné letenky, alebo ak chcete naozaj potešiť chlapa, tak pozrite na FutbalTour.sk

Kde by som to kúpil? futbaltour .sk

Extra Bonus: Kniha receptov: Zdravé rýchlovky

Nedá mi tu nepridať aktuálnu novinku, na ktorej som mal možnosť spolupracovať.  Mnohí sa ma pýtate, kedy už vydám vlastnú knihu receptov a odporúčaní pre efektívnu životosprávu. Už sa na tom pracuje, ale človek mieni a dieťa mení. 🙂 Nevyhováram sa však a tak som sa vložil do projektu Zdravé Rýchlovky, kde nájdete celú moju kapitolu receptov. Zároveň tam nájdete aj ďalšie skvelé inšpirácie od mojich kamošov a známych, ktorí sa tiež venujú osvete aktívneho životného štýlu a skvelého jedla. Prikladám priame ukážky…

zdrave-rychlovky-ukazka

Kde by som to kúpil? http://bit.ly/2gSNCyQ

Verím, že som pomohol pri inšpirácii. Ak ale máte vy vaše overené tipy pre zlepšovanie produktivity, či iné užitočné veci, tak neváhajte sa s nimi podeliť v komentoch. Možno niekomu zachránite kožu 🙂

Pre pravidelné a praktické tipy do vašej e-mail schránky sa prihláste tu:

Odber newslettera. Zadarmo 🙂

Jedna odpoveď

  1. Hezký tipy. Osobně mám tyhle originální raději než klasické věcné typu ponožek nebo nového povlečení. Můj favorit jako chlapa samozřejmě víkend na fotbale, ale víkend v Jasné taky není špatný. Měl jsem tu čest tam již parkrát být a pro mě nejlepší areál na Slovensku, ostatně vyplatí se navštívit i v létě.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.