Čučoriedkové bezlepkové muffiny s vegan Power kešu maslom

IMG_0082

Predstavte si, že by ste si mohli dať nízkosacharidové, alebo naozaj múdro sacharidové gurmet raňajky, nie len bez výčitiek, ale ešte aj s istotou, že dodáte telu to pravé orechové. 

Ochutnajte nové, husté a chrumkavé kešu maslo bez živočišneho kolagénu

V tomto recepte vám predstavujem Powerlogy nové kešu maslo, ktoré je husté, chrumkavé a oproti verzii UPGRADED bez živočišneho kolagénu. Aj keď si mnoho ľudí často robí závery, že som výhradne proti vegetariánstvu, či vegánstvu, tak to nie je pravda. Som za slobodné rozhodnutia a vlastné experimentovanie, pričom rešpektujem každý smer a snažím sa z neho identifikovať pozitívne faktory. Alebo na druhej strane povedať svoj názor podložený argumentami a kritickým myslením pre zamyslenie sa nad skutočne efektívnou životosprávou.

Z mojich doteraších poznatkov, kľudne odporučím aj vegetariánsky pístup s dôrazom na vybrané dôležité suplementy. Každopádne len pripomeniem všetkým čitateľom, že naša životospráva, a to čo je pre nás individuálne zdravé a vhodné, vždy záleži od kontextu. A tak je zodpovednosťou každého z nás si vyhodnotiť, či si ten muffin môžem dať s 3PL lyžicami medu, alebo len jednou. 🙂 

muffiny s kesu maslom a cucoriedkami

Ingrediencie: 

Postup:

  1. Vymiešame vajcia s Power Ghee a medom
  2. V druhej miske zmiešame kokosovú múku s kypriacim práškom
  3. Obsahy oboch misiek zmiešame dokopy
  4. Pridáme čučoriedky
  5. Naplníme 6 muffinových košíčkov
  6. Pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút
  7. Nakoniec polejeme ľubovoľým množstvom kešu masla a dozdobíme čučoriedkami

Praktické fintičky do kuchyne: 

Často sa stáva, že ľudom chýba jedna ingrediencia, alebo je v recepte niečo nové menej známe a zrazu sa nám zdá byť príprava komplikovaná. Rovnaký je prípad ak má niekto silnú alergiu, alebo intoleranciu na nejakú látku.

muffiny s kesu maslom a cucoriedkami

V mojich receptoch sa preventívne pre čo najlepšie trávenie a energiu organizmu snažím vyhýbať spracovanému mlieku, lepku a laktóze. Dôležitá schopnosť v kuchyni je flexibilita, a tak spisujem teda možné náhrady a fintičky prípravy, ktoré verím, že pomôžu.

  • Med môžete nahradiť javorovým sirupom, alebo kokosovým alebo kľudne aj trstinovým kvalitným cukrom
  • Ghee môžete nahradť poctivým maslom, ale aj olivovým, či kvalitným kokosovým olejom 
  • Kešu maslo, môžete nahradiť mandľovým maslom, alebo zvýšite podiel klasického masla a posekáte vybrané obľúbené orechy. 

Veľmi častá otázka na mňa je, že kde a aké maslo kupujem. Odpoveď nájdete na tejto stránke môjho príslušenstva a odporúčaní pre vybrané otestované produkty. 

Ak chcete mať jasno v tom, ktoré tuky a oleje sú vhodné na tepelnú úpravu, tak preštudujte tento článok Silvie Horeckej.

Vybrané muffiny si môžete pripraviť aj deň vopred a môžu slúžiť ako užitočná desiata pre vaše deti do školy. Zároveň sa už neviem dočkať ako v Októbri otvoríme vlastné priestory vo Westend Square Business Center pri Patrónke v Bratislave, kde budete môcť ochutnať nie len Powerlogy produkty , ale postupne aj vybrané koláče a recepty z môjho blogu.

Sledujte môj newsletter, chystajú sa aj ďalšie novinky, ako vyladený pistáciový krém a nová chrumkavá a bezlepková granola. 

 

Jedna odpoveď

  1. „…rešpektujem každý smer a snažím sa z neho identifikovať pozitívne faktory…“

    To je skvelý názor.

    Podporujem tú myšlienku, je podstatou funkčnej naturopatickej výživy. Teší ma, keď čo najviac ľudí pochopí, že žiadna škatuľka nebude vyhovovať každému a že je vždy nejaká situácia, vhodný čas a aj miesto, na využitie špeciálnych diét, vrátane veg(etari)ánstva.

    Kedysi veľmi dávno, roku pána 1992, som bola začínajúcou vegetariánkou a v Banskej Štiavnici nás „trénoval“ na letné tábory šéfkuchár prvej vegetariánskej reštaurácie v Bratislave. Meno si bohužial nepamätám, ale tie triky a nové recepty, čo nás naučil, to áno. Vegetariánstvo ma naučilo sa zaoberať detailnou výživou práve z dôvodu, že bolo treba šikovne nahradiť tie látky, čo sa bežne vyskytujú v živočíšnej strave. Nebolo to v tej dobe ľahké, o nič takom ako mandľové maslo, či quinoa sa nám ani nesnívalo. Vajíčka boli mierne tabu. Rukola neexistovala. Tak som sa kvôli zdravotným problémom „môjho“ vtedajšieho veg(etari)ánstva vzdala. I keď dnes by som mohla povedať, že som vegetariánkou na 75%, čiže na 10 dní mám priemerne 7.5 dňa „bez živočícha“.

    Ale k mufinkám – vyzerajú skvele. Díky za inšpiráciu.

    Akurát ten kešu krém nejako nevydrží dovtedy, ako stihnem z neho niečo iné než lyžicou zo skla :~)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.