Mexické Tacos bez lepku a prázdnych kalórií

IMG_3366 2

Zdieľam pre mňa famózne jedlo, ktoré je rýchle (15 minút), chutné a hlavne funkčné. Nezaťaží totiž trávenie ako klasické tacos a dodá vám komplexnú výživovú hodnotu a serióznu energiu. Recept si viete spraviť aj v  „Low Carb“ nízkosacharidovom štýle, záleží na tom ako si nakombinujete fazuľu, zeler a teda zloženie plnky.🧠  Vychutnajte si tak domáci zdravý Mexiko štýl v harmónii jemných čili, červenej fazule , rímskej rasce, olivovového oleja, koriandra a originál kukuričných tacos!.😋


Ako si zabezpečiť rýchlu a optimálnu večeru v Mexickom štýle? 

Pre efektivitu a najmä keď máte deti, je rýchlosť prípravy vlastnej večere a bordel, ktorý za sebou v kuchyni necháte dosť rozhodujúcim faktorom. Často si aj poviem, čo by som si dal a uvaril, ale kapacity nepustia. Takto veľa rodičov a ľudí potom len natrie pečivo, rožky a chleba s niečím a konzumuje suchú večeru…

Keď si však nakúpite kukuričné šikovné Tacos, tak máte namiesto pečiva oveľa ľahšiu alternatívu, ktorú si môžete šikovne zapiecť. Konečne som našiel aj originál tacos bez pšenice v @lunys.sk. Odporúčam tak zapekať s originálnym čedarom napríklad ako tento z Bioalej.sk, ktorý fakt stojí za to. 

Dobrou fintou sú aj slovenské korbáčiky, a teda skôr tie mäkkšie kravské, ktoré sa rozpúšťajú ešte lepšie ako mozzarella. Asi aj preto, že pravú mozarellu na Slovensku nie je len tak dostať, alebo je to potom naozaj prémiová záležitosť, ktorá má svoju cenu.

Ingrediencie: 

Čas prípravy: 10 min.  / Množstvo: 2 porcie    / Čas varenia: 10 min.   /   Celkový čas:  20 min.

  • 2 PL Extra Panenského Olivového Oleja De Ortegas
  • Červená cibuľa a cesnak
  • Paradajky
  • Posekaný zeler 
  • kocka horkej čokolády
  • Plechovka Bio červených fazulí
  • Mexická zmes korenia (čili, červená paprika, koriander, rímska rasca, čierne korenie, soľ, oregano) 
  • kukuričné tacos
  • Čedar, korbáčiky, alebo syr podľa výberu 

Postup:

  1. Na panvici opražíme na olivovom oleji cibuľku, cesnak a korenie
  2. Korenie dávame hneď na cibuľu pre intenzitu chuti. 
  3. Pridáme zeler, fazule a paradajky. 
  4. Kľudne všetko naraz, zeler ostane chrumkavý
  5. Prihodíme ešte kocku horkej čokokády a podlejeme vodou podľa potreby
  6. Povaríme 5-7 minút, aby sa spojili chute a náplň do Tacos máme hotovú. 
  7. Tacos naplníme syrom a na sucho zapečieme na panvici, aby sa syr roztiekol. 
  8. Podávame so šalátom a syrové tacos si namáčame do fazule. 
  9. Čili odporúčam habanero, alebo už podľa chuti doplniť aj výberovými omáčkami 

Extra tip: Okrem vegetariánskych tacos takto viete super využiť zvyšky dobrého mäsa z predošlého dňa, alebo čo v chladničke ostalo v zmysle trocha šunky, salámy, klobásky na tenko. Čerešničkou na recepte je pre mňa kyslá smotana, ktorou kompenzujem intenzitu štipľavejších fazúľ. 

Kde dostanete seriózne ingrediencie? 

Najčastejšia otázka, ktorá na mňa smeruje je, kde nakupujem a čo by som odporučil.

Tak uprímne zdieľam, kde čo nakupujem, kde osobne poznám aj majiteľov a viem, že si na vybraných veciach dajú záležať. Samozrejme nikdy nebude nič 100%, ale tak už si vyskúšajte sami. Upozorňujem, že ja na jedle nešetrím, ale beriem ho ako najdôležitejšiu investíciu do zdravia, energie a radosti z každého dňa. Záleží mi na ekológii a preferujem farmárske, poctivé a BIO výrobky. 

Online – BioAlej.sk 

Online – SvetBedničiek.sk

Offline – Yeme.sk

Offlne- Farmfoods.sk

P.S. : Radšej šetrím v lekárni a u lekárov, kde kupujem iba paralen, čierne uhlie a akútne potreby pre deti ako napríklad spreje do nosa so slanou vodou. 

           

Zaujímajú Vás moje princípy prístupu k jedlu a životospráve? 

Jedlo podľa mňa nemôže byť DOGMA! Výživové smery by nám mali slúžiť ako metodológie na to, aby sme si ich vytestovali a hľadali svoje optimum. Dôležité je však robiť veci vedome a poznať princípy a kľúčové štandardy výberu nášho jedla. Poznať prečo si vyberám práve tieto kombinácie? Je to len pre sýtosť a chuť , alebo aj pre zdravie, energiu a radosť z každého dňa? Jedlo pre mňa tak zďaleka nie je len výdavok a kalória, ale investícia a komplexná informácia. 

Stiahnite si Nový Free E-book ak vás zaujíma viac. Napríklad ako konkrétne aplikovať dôležité princípy pre zdravšie a funkčnejšie raňajky. Klik tu. 

 

Jedna odpoveď

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.