Zelená smoothie miska s kolagénom a kokosovým jogurtom

IMG_0017

Milovníci experimentálnych smoothies čo radi skúšate nové chute, zbystrite pozornosť.  Asi to cítite, že v horúcich dňoch je často počas dňa jesť menej a ľahko. Vyskúšajte si tak nahradiť obed kompletným POWER SMOOTHIE, kde spojíte všetky top iongrediencie., ktoŕe telu treba. Predstavte si nabitú kombináciu vitamínov, minerálov, proteínu, dobrých a ľahko strávitľných tukov a ako bonus kompletné a funkčné probiotiká z kokosu. Inak by sa to dalo nazvať, aj Letný obed bez kompromisov v chuti a funkčnosti. Obed, ktoŕy je hotový do pár minút, takže stíhate aj v rannom zhone,  alebo osobne mi takýto smoothie funguje najlepšie ako funkčný Brunch okolo 11.00 po ranej káve s maslom a mct, ktorý si v lete dávam aj s ľadom okolo 6.00.

Základom plnohodnotnej SMOOTHIE BOWL je ovocie, zelenina, ale pre správny efekt sú kľúčové kvalitné tuky

Smoothies máme radi najmä v lete, keď je  to zmena oproti každodennej rutine a veľmi efektívny a chutný spôsob ako do seba dostať živiny spolu s množstvom vlákniny (na rozdiel od odšťavovania). Môže to byť ale aj super forma ako obalamutiť deti, aby zjedli aj nejaké ovocie a zeleninu, ktoré by inak v celku odmietli. Problém, ktorý často riešim keď máme chuť na takúto dobrotu je, ale nedostatok času a chuti na čistenie ,krájanie a potom umývanie kuchyne od vyšplechnutej šťavy.

Do toho sa mi teda vôbec nechce. Pravdepodobne poznáte zelené potraviny ako spirulina, či chlorella, ktoré sa často mixujú do smoothie. Problém je však v tom, že sú dosť nahorkasté a mnohým ľuďom nechutia. Ja sa držim filozofie, že medzi funkčnosťou a chuťou nechcem robiť kompromisy, lebo aj tak je to z dlhodobého hľadiska potom neudržateľné. Zaroveň je tento recept skvelou možnosťou ako zakomponovať do výživy kvalitných 10g kolagénu. 

V Powerlogy sme pre rýchlu a práškovú koncentŕaciu zelených potravín našli výborný produkt  Puori Greens G3, ktorý obsahuje mix špenátu, kelu a petržlenu v práškovej forme a organickej kvalite. Pozrite si zloženie, kde je to naozj hustý zdroj vápnika, železa a vitamínu K, nielen pre vegánov a vegetariánov, či tehotné ženy, ale aj pre deti .Použitie nie je obmedzené len na smoothies, ale výborný je aj na obohatenie šalátových zálievok, zmesí korenia na mäso, pestá, ranných omeliet či ako prídavok do rôznych snackov, ako napríklad ten ktorý je hlavným hrdinom v tomto recepte.

Všetci vieme, že smoothies a celkovo zelenina a ovocie sú vitmínovou a minerálovou bombou. Áno je to čiastočne pravda, aby ste však ich obsahové zložky vedeli využiť je nevyhnutná prítomnosť kvalitných tukov. Hlavne ak použité ingrediencie obsahujú vitamíny rozpustné v tukoch, inak ich telo nedokáže vstrebať(príkladom je vysoký obsah vitamínu K v Puori Greens G3) .

Okrem toho tuky sú zdrojom aj prirodzeného vitamínu E, jedného z najsilnejších antioxidantov vôbec. Vynikajúcou voľbou pre zvýšenie výživovej hodnoty smoothie misky tak môžu byť lahodné orieškové maslá a krémy Powerlogy, ktoré sú  šetrne spracované a vyrobené pri nížšich kntrolovaných teplotách z kvalitných acertifikovaných BIO orechov. 

V lete odporúčame v kombinácii s čerstvým ovocím napríklad kokosový krém z čerstvého raw kokosu s chia semiačkami a bourbon vanilkou. Krém je prirodzene sladký aj bez akéhokoľvek cukru. 

Kokosová voda, jogurt a kefir v BIO kvalite
Kokosová voda, jogurt a kefir v BIO kvalite

Ingrediencie:

Na dochutenie a posypanie: sezónne ovocie, obľúbené orechy, semiačka, kokos, čokoláda

Namiesto jogurtu môžete použiť aj kefír, alebo rastlinné mlieko podľa preferencie. Ak však hľadáte bezláktózové kvalitné probiotiká, tak odpoučame skvelé produkty Wild&Coco, ktoré si od 15. Júla 2019 môžete zakúpiť v našej kaviarni a showroome Powerlogy Space&Coffee v Bratilsave. 

Postup prípravy:

Veľmi jednoduchý, zaberie to maximálne 5 minút, najdlhšie bude trvať umývanie riadu. 

  1. Rozmixujeme banány s rastlinným mliekom a jednou odmerkou PUORI Greens G3 prášku
  2. Vlejeme do pohára alebo misky, ozdobíme ovocím (odporúčam to letné čučoriedky, černice, maliny, ríbezle..) orieškami, semiačkami, prípadne pre labužníkov kokosom alebo čokoládou
  3. Polejeme Power krémom podľa chuti, my sme sa držali Kokosového krému bio.

 

Tento recept je vynikajúci do horúcich letných dní, ako výživovo hodnotnejšia náhrada presladených zmrzlín a nanukov, skvelo zasýti a nezaťaží žalúdok. Môžete ňou rodine spestriť tradičné raňajky, či sebe doplniť energiu po rannom tréningu. Neváhajte zapojiť fantáziu a pohrajte sa s ingredienciami, šupnite do misky ovocie ktoré máte radi, obmeňte powerkrémy, posypte rôznymi orieškami, pri týchto super funkčných surovinách sa nedá nič pokaziť, vždy bude výsledný produkt vynikajúci a nabitý stabilnou energiou.

Ak máte akékoľvek otázky k receptu, alebo ingredienciám, neváhajte sa opýtať v komentoch. Objednávka na sklvelé kokosové jogurty, kefír a kokosovú vodu z mladého jogurtu vám príde newsletterom ako aj moje pravidelné ponuky a akcei na vybrané produkty Powerlogy. Nezmeškajte nové info zo sveta funkčných potravín a inšpirácie pre nové a zdravšie návyky, či recepty pre kvalitnejší a energickejši život. 

 

Zapíšte sa tu: https://powerlogy.com/event

Ak vás napadnú nové power kombinácie, tak ocením vaše fotky a spätnú väzbu na facebooku, či Instagrame #powerlogyslovakia #powerfromslovakia

 

Jedna odpoveď

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.