Zdravé Rýchlovky alebo ako realisticky na zdravé recepty

zdrave rychlovky kniha

Hľadáte praktickú kuchársku knihu so zdravými receptami? Alebo ste vášnivý domáci kuchár ako ja a radi skúšate nové recepty, ba dokonca si ich vylepšujete? Alebo vás už jednoducho nebaví nuda 10 jedál, ktoré točite a navyše cítite, že asi nebudú najzdravšie? Pozrite sa na novú praktickú kuchárku, ktorú nepísal majster šéfkuchár, ale “amatéry”, ktorý žiju aktívny životný štýl a v životospráve majú jasno.  

V čom sú “Zdravé rýchlovky” iné?

Asi poznáte klasickú cestu väčšiny kuchárskych kníh, ktoré sú písané profesionálmi. Najprv ste z nich nadšení.  Listujete o sto šesť a snívate o tom, ako si pripravíte kačacie “SOUS VIDE” na jablkovo rebarborovom čatní s balsamikovou redukciou. Nehovoriac už o demikátoch, grilovaných rybách, či krémešových dezertoch. Realita je však taká, že sa hecnete tak na jeden recept, pri druhom vám už chýbajú 2 suroviny a pri treťom proste nemáte čas na to, aby ste v kuchyni strávili 3 hodiny prípravou obeda.

Práve v tejto realite myslím, že sú zdravé rýchlovky iné. Ba dokonca si trúfnem povedať, že zdravé rýchlovky vám vedia nepriamo vyriešiť aj problém zlej životosprávy, ktorý sa väčšinou začina práve v kuchyni. Najčastejšie sa totiž stretám s “ospradedlnením” , že nemáme čas na prípravu skutočného jedla. Hlavne však, že máme čas na objednávku donáškovej pizze, ktorá je nutrične väčšinou podpriemerná a skoro vždy príde neskoro a studená.

Kniha tak nie je svetovým gastronomickým unikátom, či zbierkou tradičných receptov. Zdravé rýchlovky sú skôr projektom spojenia “amatérskych domácich” kuchárov, ktorý však majú jasno v životospráve a vedia čo jedia, ako jedia a hlavne prečo to tak jedia. Aj preto som vďačný, že som bol prizvaný do projektu.  Spísal som tam svoj pohľad na súčasnú efektívnu životosprávu pre zdravie a výkon a okrem detailného receptu na moju netradičnú kávu s maslom a MCT, tak nájdete aj bezmesité cícerové placky s domácim pestom, alebo argentínsky steak so špeciálnou bylinkovo-pikantnou omáčkou.

Všetky recepty pripravíte do 30 minút. Vyžívame hlavne panvice a bežne dostupné kvalitné suroviny. Kvalitu je niekedy ťažko definovať.  V princípe už, ale sami dobre viete, že nie je mäso ako mäso, olej ako olej a že priplatiť si o ničo viac  sa naozaj oplatí. Samozrejme polotovary a nesprávne spracované potraviny sa nás netýkajú, keďže kniha má za cieľ aj nepriamo vás naviesť na protizápalovú stravu bohatú na vlákninu a hodnotné Omega 3 mastné kyseliny.

Štruktúra Receptov a 3 hlavné benefity, ktoré získate?

Cieľom je podeliť sa rýchle a zdravé o inšpirácie a know-how kombinácií surovín do vašej kuchyne. Preto v knihe nájdete okrem receptov aj príhovory a pohľad na súčasné trendy vo výžive od inšpiratívnych trénerov a odborníkov na optimalizáciu životného štýlu. Nie teoretikov, ktorý vám povedia, že jedzte menej a hýbte sa viac, ale realistov, ktorý vedia, že ak chcete zmenu, tak treba začať postupne meniť každodenné návyky.

Recepty sú štruktúrované jednoducho a pri každom nájdete reálny obrázok z domácej prípravy. Následne ak máte nejaké nejasnosti, alebo záujem recept rozvinúť, tak môžete kontaktovať autora na jeho blogu, alebo stránke. Tak mi tu do komentov kľudne nappíšte ako vám môžem pomôcť a poradiť.

zdrave rychlovky recepty

Verím, že po preštudovaní knihy a jej pravidelnom použivaní získate 3 hlavné benefity:

  1. Inšpiráciu od trénerov a odborníkov na aktívny životný štýl pre zmenu návykov a zloženia surovín vo vašej kuchyni
  2. Jasný a zapamätateľný návod na prípravu 60 rýchlych, ale zároveň plnochutných jedál
  3. Nepriamy, ale o to pozitívnejší efekt na vaše trávenie a energiu

Extra bonus
Pri zakúpení tlačenej verzie, získate 2 šikovné E-booky polievky a pomazánky zdarma.

zdrave rychlovky bonus

Nehmatateľný, ale o to dôležitejší bonus

Celkovo verím, že získate aj dobrý pocit, že ste prispeli k zmene stravovacích návykov v rodinách na Slovensku. Pretože zmena začína od každého z nás, uvedomením si toho čo kupujeme a prečo to kupujeme. A asi aj zamyslením,  či toho jedla niekedy nekupujeme zbytočne veľa. Ak začnete u vás variť inak a teda nie len chutne pre plné brucho, ale aj zdravo, pre optimálny výkon,  tak je dosť pravdepodobné, že sa to odrazí na vašej vitalite a inšpirujete tak aj vaše okolie.

Moje top 3 recepty z knihy, ktoré vám prinesú zážitok spojenia jedinečnej chuti a zdravej energie

Ako ma poznáte, tak viete, že ma fascinujú nové chute a nové zážitky. Tak pre vás aj z knihy vyberám netradičnejšie recepty a kombinácie, ktoré ale verím, zě vaás oslovia.

1. Omega 3 Pizza

Mišo Pataky vymakal rýchle cesto z ľanových semiačok a keď chcete ešte lepšiu dávku Omega -3 tak by som na vrch šupol v Neapolskom štýle nejaké tie sardinky.

zdrave rychlovky pizza

2. Zapekané placky zo sladkých zemiakov   

Placky sú pecka jedlo, lebo ich viete šikovne naaranžovať a väščinou ich deti pojednia. Ja som dal cícerové, Natália Spišiaková  však šikovne využila bezlepkové ovsené vločky a odľahčila jej batátové placky. rovnako môžete však postupovať aj pri  špenátových, cuketových, či aj klasických zemiakových.  Pri týchto konkrétne ma však oslovila úžasná kombinácia vajíčka a roztopeného čedaru.

Zdrave rychlovky placky

3. Power káva

Áno idem si robiť priame promo! 🙂 Ale ak ste už o tom počuli a ešte nevyskúšali, tak sat oho nebojte. Jednak to chutí esťe lepšie ako klasické Latte a jednak ak si to pripravíte a aplikujete správne tak zažijete nový pocit energie. To čo už s ňou spravíte nechám na vás.

Zdrave rychlovky kava

Kde knihu najlepšie kúpiť a výzva pre vás?

Ak vás kniha zaujala, tak si ju môžete kúpiť priamo tu. Opäť rýchlo a efektívne a príde vám priamo domov.

Link tu: http://bit.ly/2gSNCyQ

Avšak viete, že mňa viac ako len prázdne precavzatia a kecy, že idem žiť a variť zdravo zaujímajú konkrétne činy a výsledky….

Preto mám pre vás aj výzvu.

Power CoffeeAk si kúpite knihu a odfotíte mi 2 recepty ako si ich pripravíte, tak vás odmením až 15% bonusom na ďalši nákup inovatívnych raňajok a snackov z POWERLOGY. Môžete tak potom ušetriť , či už na nedostatkovom mandľovom masle, čerstvej káve, alebo na špeciálnom energetickom MCT.

Foto stači záslať na mail dusan@dusanplichta.com, alebo ako správu na môj Facebook page dusanplichta.

 

Tešim sa na vaše Zdravé Rýchlovky a prajem veľa krásnych zážitkov pri vašom domácom experimentovaní.

 

 

 

 

 

 

 

2 Odpovede

  1. Dobry, idem si k vam po radu. Zaujali ma knizky zdrave rychlovky a tak by som sa chcela opytat ci si mozem kupit dvojku ked som nemala jednotku. Dakujem

    1. Vierka a preco by ste nemohli 🙂 Kazda kniha ma svoje speci recepty, ale nie je to ako film, ze jednotka je predkurzorom 2.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.