Vylepšená bezlepková bublanina s novým kešu krémom

Vylepsena bublanina s visnami a kesu

Urobiť dobrú bublaninu je umenie. O to viac, ak ju chcete viac menej nízkosacharidovú, bez lepku a bez laktózy. Celkovo takú, že si ju môžete vychutnať pred aj po tréningu, na túre, alebo ako snack tak, že vám dodá stabilnú energiu bez inzulínového šoku a vplyvu individuálnych kryptonitov ako môže byť lepok, laktóza, či kazeín. 

Štavu do koláča som získal kombináciou kešu krému, jogurtu a kokosového oleja.

Asi budete súhlasiť, že suchý koláčik nejde dolu krkom. Zároveň premastená bomba a kombinácia Omega 6 tukov margarínu, či rastlinného oleja a sladkých sacharidov, nie je to pravé orechové pre náš organizmus. Keď však skombinujeme inovatívne ingrediencie a použijeme kokosový olej s extra MCT tukmi, mandľové maslo, alebo  nový kešu krém, tak dostaneme do koláča krásnu chuť vo forme hutnosti a šťavnatosti. Potom sa už len pohrať s pomermi bezlepkových múk , alebo si nájsť top zmes a kľudne doladiť škoricou, alebo pravou vanilkou.

Samozrejme ak nie ste kokosový, tak pravé maslo je úplne v poriadku a tiež funguje. Len potom už bude bublanina trošku ťažšia na trávenie a viac taká klasická. Nutričné vylepšenie je práve v použití nového POWER CASHEW krému s extra kolagénom a MCT. 

Vďaka kolagénu, mct, kešu a optimalizovanému zloženiu sa z koláča aj naraňajkujete

Cukru použite už podľa vašej individuálnej potreby v rámci vášho pohybu a kokosového oleja stačí na celý koláč 50ML. Ja použivam náš POWER COCO OIL, kde okrem pečenia a varenia môžete túto novinku použiť aj do ranných smoothies či šejkov, ako hodnotnú energiu pri low carb životnom štýle, alebo vybranom výživovom protokole. Osobne dávam aj do rannej kávy s maslom, alebo ghee. 

Vylepšený kokosový olej s extra MCT
Vylepšený kokosový olej s extra MCT

Ingrediencie:

  • Zmes prirodzene bezlepkových múk
  • (150g amarantová, 100g  mandľová ,50 g tapiokového škrobu)
  • Kokosový cukor 100g
  • POWER CASHEW UPGRADED 2PL
  • POWER kokosový olej  50 ml  
  • Vínny kameň 12-14g
  • Vajcia 2ks
  • Ovčí jogurt Ekofarma Važec, alebo žičica 1KS / 180 g
  • Čerstvé višne 350g (čím viac tým lepšie 😛 )
  • Mandľové lupienky 50g
  • Škorica/Vanilka 

 

Extra tip: niekedy do bublanín pridávam aj za lyžicu kvásku, výsledný produkt je hutnejší, ale ak necháte cesto chvíľu postáť obohatíte ho o prospešné probiotické baktérie a kvasinky a potešíte svoje črevá

Postup prípravy: 

( príprava 10-20 min, podľa toho ako sa chcete s receptom vyhrať, pečenie 40 min)

  1. zmiešame suché ingrediencie – múky, kokosový cukor, škoricu, vínny kameň
  2. pridáme kešu maslo, jogurt, kokosový olej s MCT a vajcia (ak máte čas môžete oddeliť bielka od žĺtkov a ešte pred prvým krokom vyšľahať bielka s cukrom, bublanina bude nadýchanejšia)
  3. všetko dôkladne premiešame aby vzniklo polotekuté cesto a pridáme višne, opäť ak máte čas môžete ich predtým vykôstkovať a nakrájať na polovice
  4. vymastíme plech ľubovoľným tukom, kľudne môže byť aj POWER COCO OIL alebo maslo či ghee a vlejeme tam cesto. Jeho vrch posypeme  mandľovými lupienkami
  5. rúru rozohrejme na 180°C a pečieme približne 40 minút, či je koláč  hotový zistíme jednoduchým testom so špáradlom, ak sa na ňom už cesto neprichytí môžeme ho vytiahnuť z rúry a nechať vychladnúť

Koláč nás na výlete parádne posilnil a hneď po dojedení sme mohli pokračovať ďalej v ceste bez zaťaženého žalúdka. Určite by bol výborným a výživným spestrením desiaty či olovrantu vašich najmenších alebo ako odmena po náročnom týždni pri nedeľnej káve. Samozrejme najlepšie chutí ak nezjete celý plech sami, ale podelíte sa s rodinou a priateľmi.  Ak máte akékoľvek otázky k receptu, alebo ingredienciám, neváhajte sa ma opýtať v komentoch. Ak vám tento recept zachutí a sadne, tak ocením vašu fotku a spätnú väzbu na facebooku, či Instagrame #mypowerlogy.

Linky na odporúčané ingrediecie a tipy:

  • Bio jogurty výnimočnej chuti EKO Farma Važec: http://ekofarmavazec.sk/bio-vyrobky/
  • Powerlogy funkčné potraviny čistej chuti: www.powerlogy.com
  • Špecializované bezlepkové múky kúpite online napríklad tu: http://www.muky.sk/BEZLEPKOVA-MUKA-c12_0_1.htm
  • Ako kombinovať bezlepkové múky a know how tu: www.terapiajedlom.sk

Dobrú chuť a nezabudnite višne farbia, takže nepečieme v bielom tričku ako má najradšej naša dcéra Laura. 🙂

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.