„Los Sardinkos“, tradičné a rýchle Omega-3

DSCN6086

Ako by mal vyzerať poctivý, rýchly a výživný obed 3v1? Tento šalát jednoznačne spĺňa všetky kritériá. Inšpirujte sa ako šikovne využiť sardinky v konzerve a za 5 minút si vyčarujte najchutnejší variabilný rybací obed.

Je nám dobre známe, že ryby sú súčasťou kvalitnej a vyváženej stravy, pričom populárny býva práve tuniak či losos. Ideálnou voľbou je konzumácia čerstvých rýb, avšak dnes si už vieme vybrať kvalitu aj v rybách z konzervy či dokonca v skle. Nezabúdajme na malé šikovné sardinky, ktoré su rovnako dobrým zdrojom omega-3 mastných kyselín, vitamínu D, vápnika a bielkovín. A nebojte sa, ak si vyberiete sardinky v olivovom oleji a skombinujete so zeleninou, tak vám telo v pohode odpustí aj malý nedostatok, toho, že sú rybky v konzerve. Veď ako by v minulosti prežili vojaci ? 🙂

IMG_1929

V tomto smere mám otestované sardinky od Calvo, ktoré sú dosť v pohode a potešili ma hlavne celistvé pevné kúsky ryby a dosť v pohode chuť olivového oleja, ktorý nie je len hociaký šmejd ako som sa aj v Calve informoval.

Čas prípravy: 5 min.                        

Množstvo: 1 porcia

 Ingrediencie         

Na šalát

  • avokádo 
  • červená a žltá paprika
  • cherry paradajky
  • stopkový zeler 
  • rukola
  • himalájska soľ

Príprava 

  1. Sardinky spolu s olejom vymiešame vidličkou (kosti nevyberáme, nakoľko sú bohaté na vápnik a sú dostatočne malé). 
  2. Cibuľu a paradajky nakrájame nadrobno, primiešame k sardinkám, dochutíme korením a citrónovou šťavou.
  3. Podávame so zeleninou, ktorú naaranžujeme k zmesi, alebo pripravíme ako samostatný šalát.

Tip: Použite vo svojom zeleninovom šaláte stopkový zeler! Je jemnejší ako klasický koreňový a dodá vášmu šalátu extra dávku sviežosti a chrumkavosti. Zeleninu voľte ľubovoľnú, nezabudnite však na avokádo bohaté na draslík a nenasýtené mastné kyseliny.

Ďalšie tipy na rybacie chuťovky:

Ak vás zaujali informácie a myslíte, že stojí za to zdieľať ich s vašimi známymi, neváhajte im pomôcť zorientovať sa v súčasnej životospráve. Motivujte vaše okolie vlastným príkladom k odoberaniu noviniek, ktoré vám naozaj môžu pomôcť k zlepšeniu vášho výkonu a zdravia.  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.