Raňajkové burrito

DSCN6075

Nielen drevorubač potrebuje silné raňajky! Ak chcete začať deň poctivým jedlom, alebo si ozvláštniť víkendové ráno, inšpirujte sa mexickou kuchyňou. Tento recept je skvelým spôsobom využitia zvyškov mletého mäsa, ako sa to stalo napríklad mne pri príprave omáčky bolognese, a zároveň správne naštartuje váš deň aj trávenie použitím vybraných korenín.

Čas prípravy: 10 min.                    Množstvo: 1 porcia

Čas varenia: 10 min.                      Celkový čas: 20 min.

Ingrediencie         

  • kokosový olej, 1 ČL
  • rímska rasca drvená, 1/2 ČL
  • mletá paprika, 1/2 ČL
  • sušený cesnak, sušená cibuľa 1/2 ČL
  • hovädzie mäso mleté, 100 g
  • 1 stredne veľká cibuľa, posekaná na drobno
  • 3 vajcia
  • vňať koriandra na ozdobu

Príprava 

  1. Hovädzie mäso opražíme na panvici dohneda.
  2. Mäso dochutíme rímskou rascou, sušeným cesnakom, cibuľou, paprikou, soľou a mletým čiernym korením, premiešame a odložíme bokom.
  3. V mise vymiešame vajíčka.
  4. Rozpálime panvicu s kokosovým olejom a vylejeme vymiešané vajíčka, aby vytvorili súmernú tenkú vrstvu.
  5. Vajíčka necháme na panvici pomaly na miernom ohni 5-6 minút, pričom ich vôbec neotáčame na druhú stranu.
  6. Hotovú “placku” opatrne prenesieme na tanier, navrstvíme mäso, pridáme obľúbenú omáčku, guacamole, salsu, trošku cibule a servírujeme posypané koriandrovou vňaťou.150325_Power Kokosový olej

 

Tip: Uistite sa, že je na panvici pred prípravou vajíčok dostatočne množstvo oleja, najjednoduchšie je rozotrieť roztopený kokosáč silikónovou vareškou po celom povrchu. Takto máte istotu, že sa vajíčka neprilepia a výsledkom bude krásna celistvá omeleta.

Pozor pri výbere vášho kokosového oleja. Netvrdím, že len u nás nájdete top kvalitu, ale viacero ľudí sa mi už sťažovalo na ťažkosti trávenia, za ktorými stojí práve kvalita kokosového oleja. 

 

1502 Power_nakupny_kosik_final_posterPre efektívny nákup potravín s využitím Power princípov životosprávy si stiahnite našu infografiku a šikovne naštudujte, ako vám semafórový prístup pomôže pri rozhodovaní. Varenie však začina v obchode a tak je dosť dôležité, aby sme si už aj správne nakúpili

Ak vás zaujali informácie a myslíte, že stojí za to zdieľať ich s vašimi známymi neváhajte im pomôcť zorientovať v súčasnej žitotospráve. Motivujte vaše okolie vlastným príkladom k odoberaniu noviniek, ktoré vám naozaj môžu pomôcť k zlepšeniu vášho výkonu a zdravia.  

Jedna odpoveď

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.