Power Cashew a Nougat, ďalší víťazi Great Taste Awards v Londýne

Cashew top

Nugát a mandľové maslo partia medzi BEST SELLERS v rámci našej gourmet línie. Mnoho ľudí však nepozná náš nový kešu krém s kokosom, ktorý je prirodzene sladký, ale pritom úplne bez cukru.  Každopádne to vyzerá tak, že sa mi opäť raz podarilo na Slovensku vytvoriť svetový produkt, bez kompromisov v kvalite. S radosťou zdieľam novú správu, že sme za Power Cashew BIO získali až 2 hviezdy na prestížnej Great Taste Awards v Londýne. Power Nougat tiež obhájil svoju hviezdu a tak som spísal inšpirácie pre ochutnanie a využitie. 

Ten pocit keď z nápadu v domácej kuchyni vznikne produkt , ktorý vyhrá Great Taste Awards v Londýne.

Minulý rok mi vyšli 2 hviezdy za gourmet pistáciový krém s olivovým olejom, ktorý som vymyslel na potulkách po gastronomickom raji v Toskánsku. Všetko to začalo na dovolenke pri dobrom jedle a kreatívnej debate s Maťom Zahumenským. Viac o tvorbe a zložení pistácie tu. 

Nugát opäť získal svoju hviezdu, ale mňa veľmi teší ak ju získa novinka. Ja som tak trochu tušil, že musí svojou chuťou osloviť aj top fajnšmekrov a odborníkov. A stalo sa…Power Cashew vyhral 2 hviezdy. Pýtajú sa ma, ako ma napadne spraviť receptúru. Odpoveď je jednoduchá…

Ja tým jedlom žijem a pri každej príležitosti doma skúšam nové recepty, tvorím, špekulujem

Spájam, testujem, degustujem…

Hľadám nové chute, aby to bolo výnimočné, ale zároveň zdravé a funkčné.

Tak je Power Cashew v 100% BIO kvalite prirodzene sladký a pritom úplne bez cukru. Bourbon vanilka a kokos doladí unikátny pôžitok ako to napísali aj porotcovia:

  • Table 1: Lovely texture, smooth with a little crunch. Delicate on the nose. The balance of flavour works so well with the nuttiness, sweetness and creaminess working in harmony. Distinctly moreish!
  • Table 99G: A pale and smooth cream with a delightfull aroma of coconut and nuts. Very sexy! The taste is equally wonderful – creamy cashew, tropical coconut, not at all sweet or cloying, the finish is clean and yet the flavour lingers on after just a tiny spoonful of this cream. Would be wonderful in patisserie or just by the spoonful with a tiny biscuit. Really very good and made so well. The vanilla backs up the whole cream with a hint of warmth.
  • Table R2: A very enticing nut and savoury nose with a delicate colour. A delicious mouthfeel as it warms in the mouth. The flavours are very well balanced – however, there is a question over the cashew being overwhelmed on first taste by the coconut. But the finish is warm, creamy and soft. Very enjoyable.

Ochutnajte v tasting balíku aj s Bean-to-Bar pravou čokoládou bez mlieka za super cenu tu. 

Bezlepkový Power Cake s cashew a slaným karamelom v Powerlogy space&coffee
Bezlepkový Power Cake s cashew a slaným karamelom v Powerlogy space&coffee

Ako najlepšie vychutnať a zakomponovať do raňajok, či snackov?

Kešu krém odporúčam vychutnávať rovnako ako Power Nougat.  Osobne sa však najviac vyžívam v kombinácii s granolou, bobuľovým ovocím a kokosovým jogurtom. Alebo v kombinácii so zmrzlinou či banánom, v lete na cestách, v mestách alebo pobytoch v prírode. 

Každopádne, dôležité je zdôrazniť, že POWER CASHEW je bez cukru, bez mlieka, aj živočíšnych ingrediencií. Teda je aj vegan aj keto, v certifikovanej BIO kvalite.  Podľa mňa patrí kešu krém rovnako ako mandľové maslo, k top 10 raňajkovým ingredienciám, ktoré si môže človek skombinovať aj každý deň.

Možno najjednoduchšie je len namáčať banán a zapiť čistou prekvapkávanou kávou. Alebo: 

  • využiť ako klasické maslo na kváskový chlieb, placky
  • náplň do palaciniek, lievancov atď…
  • skvelé obohatenie raňajkovej kaše, vločiek a podobných záležitostí
  • rýchle raňajky v zmysle zelenina + mandľové maslo, alebo banán/broskyňa/jablko + mandľové maslo
  • “fat bomb” raňajky: mandľové maslo, kokosový olej, kakao, škorica, strúhaný kokos – všetko zmiešať do guliek

bezlekova granola s kesu

 

Ďalšie foto inšpirácie z kuchyne Powerlogy

V našich nových priestoroch Powerlogy space&coffee, už pripravujeme nové BISTRO menu pre raňajky a Brunch. A tak testujeme, hráme sa a ladíme nové recepty. Zdieľam pre inšpiráciu do Vašej domácej kuchyne. 

 

Fantastická domáca zmrzlina z nugátu, je možné ju spraviť aj bez mlieka a cukru. Recept tu. 

Takéto parádne kurkuma latte dostanete v našej kaviarni Powerlogy space&coffee.

Letná kvásková inšpirácia nielen pre deti. Využite škoricu pre zníženie glykemického indexu a nahraďte komerčné pečivo domácim kváskovým. 

Lievance, palacinky či iné lakocinky. Dôležité je vybrať správne tuky a namiešať si cesto bez bielej múky a cukru. Vyskúšajte piecť na Ghee masle. Získate krásnu maslovú chuť. Za foto a realizáciu receptu ďakujem Patrícii, kamoške a foodbogerke z hitjezdravozit.sk

Olivový olej je jeden z najchutnejších a najzdravších tukov. Avšak, iba ak je v správnej kvalite a spracovaný za studena, so všetkými kvalitatívnymi vlastnosťami a elimináciou oxidácie. Prečítajte si tu, ako správne vyberať olivový olej,aby ste si z dovolenky nepriniesli zoxidovanú brečku, z ktorej vám bude len ťažko.

Na záver zatiaľ môj hit leta! Žĺtkovo – jogurtová zmrzlina od Koun s Power Nougat a Cashew mini. 
Krém jemne zamrzne na zmrzline a vytvorí chrumkavú krustu. Skoro ako Creme Brulee… Vyskúšajte naše cestovné „gélik“ balenia a vychutnajte si zmrzlinu s orieškovým krémom, bez kompromisov v kvalite.

Prajem GREAT TASTE AWARDS chuť a zážitky z jedla prajem priatelia. Ak máte radi video recepty, tak sledujte/odoberajte náš YouTube kanál Powerlogy, čoskoro na ňom budem v podcastoch spovedať rôznych odborníkov a majstrov svojej profesie. 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.