Nina Menkynová / Psychológia osobnosti a západný prístup k joge / The Powerlogy Podcast #04

nina Menynova Podcast

Aké sú naše najväčšie výzvy osobnej psychohygieny a práce s vedomím človeka pre vysporiadanie sa s tlakom v 21 storočí? Prečo má pravidelné praktizovanie jogy  preukázateľnú súvislosť s naším psychickým stavom a náladou? Ako cez telo v joge vieme pracovať s našou mysľou, meniť a fixovať naše vnútorné postoje? 

Prepojenie tela a mysle z pohľadu západného a racionálne zmýšľajúceho človeka

Joga a východné praktiky sú v našej spoločnosti stále často vnímané ako ezoterika. Z nových poznatkov vedy sa však západ čím ďalej, tým viac spája s východom a momentálne už napríklad veda jasne dokazuje zmeny funkcie mozgu a nášho myslenia vďaka meditácii, tréningu koncentrácie a komplexnému pohybu. 

Z tohto pohľadu ma vždy fascinovala joga a prepojenie na prácu s vnútorným postojom alebo inak povedané pokojom a jasnosťou mysle. Začal som 1-2 krát osobne praktizovať a testovať, ako to na mňa bude pôsobiť. Samozrejme, tak ako vo všetkom, tak aj v joge a koučingu existuje viacero prístupov, metodológií a konceptov. Každý z nás má svoj štýl a mne ako racionálnemu človeku, čo si potrebuje prepojiť a pochopiť súvislosti, sadol práve prístup a príklad Niny Menkynovej, ktorá podľa mňa veľmi umne pracuje s integráciou východných praktík do reality našej spoločnosti. 

Viac už ale navnímajte sami a inšpirujte sa pre výber pohybu alebo tréningu, ktorý prepája telo a myseľ. Tento návyk z viacerých štúdií rozvíja nie len náš mozog, ale hlavne aj jeho flexibilitu a nové prepojenia pre kreativitu, sústredenosť a riešenia životných výziev. 

 

Kto je Nina Menkynová, profil, skúsenosti a životná cesta

Nina Menkynová je psychologicky orientovaný terapeut na osobnostný rozvoj, vzťahové záležitosti, facilitáciu konfliktov a profesionálny sprievod pri procesoch osobnej transformácie. V oblasti manažérskeho poradenstva pôsobí od roku 2002, kde pracovala v kľúčových spoločnostiach na slovenskom trhu – Amrop Hever a Menkyna&Partners Management Consulting. V oboch bolo hlavnou špecializáciou psychologické hĺbkové posudzovanie, a to v rámci hodnotiacich HR projektov, manažérskych auditov a analýz potenciálu. Následne participovala na implementácii zistení a pôsobila ako kouč v rôznych sektoroch na Slovensku a v regióne CEE.

V súčasnosti pracuje pod vlastnou značkou „Nina Menkynová“ a zameriava sa najmä na individuálny koučing, terapeutickú prácu, ale aj na tímový koučing a nadstavbové tréningy mäkkých zručností. V roku 2015 získala licenciu pre vzdelávací program Empowered Leaders zameraný na rozvoj efektívneho, udržateľného a autentického leadershipu. Má ukončené vysokoškolské psychologické vzdelanie a je absolventkou I. fázy dlhodobého medzinárodného psychoterapeutického výcviku v procesorientovanej psychológii (POP), certifikovaného Slovenskou psychoterapeutickou spoločnosťou, POP inštitútom v Portlande a Zürichu. V súčasnosti je študentkou dlhodobého výcviku systemických konštelácií podľa Berta Hellingera.

Nina Menkynova Dusan Plichta

Prvý projekt spolupráce

Úprimne poviem, že sme si s Ninou sadli, keď som s ňou ako koučkou začal spolupracovať na rozvoji mojej osobnosti pre leadership a realizáciu mojej vízie. Ako človek rozvíja projekty a pracuje s viac ľudmi, tak veru začínam vidieť viacej súvislostí, priestoru pre uvedomenie si a tréning komunikačných a vodcovských schopností. 

Vidím však aj veľký priestor prepojiť Flow Yogu s mojím prístupom biohackingu na campoch a zájazdoch , ktoré pripravujem pre cestovanie s rozvojom a životnými zážitkami pre zmenu postojov a pohľadu na vec. Každopádne dávam do pozornosti aktuálny októbrový Power Camp 17.-20. októbra na Salamandra Resort, kde je Nina Menkynová hosťom, a budeme spoločne cvičiť nie len jogu, ale absolvujeme aj osobnú diskusiu o súčasných výzvach našej psychológie osobnosti. 

Rezervujte si miesto pre nabitý predĺžený víkend, ktorý vám zmení pohľad na váš potenciál. 

https://powerlogy.com/obchod/power-camp-oktober-2019

LINKY Z PODCASTU:

– Koučing, terapia a poradenské služby http://www.ninamenkynova.com/sluzby/sluzby-pre-biznis-svet/index

– Facebook profil pre Flow Yogu v Bratislave: https://www.facebook.com/nina.menkynova

– Úvahy a inšpirácie, prečo praktizovať jogu: http://www.ninamenkynova.com/inspiracie

– Rozhovor o terapii a joge: http://www.ninamenkynova.com/clanok/r… P

AUDIO PODCASTU:

ITUNES PODCAST: https://podcasts.apple.com/sk/podcast…

SPOTIFY PODCAST: https://open.spotify.com/show/6hIQKsx…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.