Nekonvenčný workshop o výžive v IBM

Picture 023

Že by sa začínal skutočný záujem mladých ľudí o kvalitnú výživu a starostlivosť o svoje telo?

V rámci rozvoja mojich aktivít som sa zapojil do spolupráce s tímom “Health and Wellbeing” v IBM. s ktorým sme zorganizovali „workshop“ na tému optimálnej výživy pre zdravie a vysoký výkon zamestnancov. Zaznamenali sme nečakaný záujem a potešili sa z aktívnej angažovanosti zúčastnených poslucháčov.

Som rád, že som v organizačnom tíme našiel skutočne zanietených ľudí, ochotných aj napriek pracovným povinnostiam, urobiť niečo navyše a šíriť tak osvetu poctivého prístupu k no Diana S., Peter K. či Lenka L. ášmu zdraviu a vitalite. Vyzdvihnúť chcem najmä otvorenosť a odvahu prijať aj menej konvenčný a tradičný názor s akým sa najčastejšie stretáme v médiách a bežných prednáškach, ktoré organizujú poisťovne, či niektoré firmy, za ktorými stojí biznis model výživových doplnkov.

Čo sa na workshope dialo

Rýchlou a šikovnou organizáciu sa nám podarilo motivovať viac než 80 ľudí. Ktorí sa rozhodli venovať svoj čas prednáške o základných výživových princípoch, ale aj o mýtoch ktoré na nás číhajú. Prešli sme od základných príčin zdravotných problémov, cez najdôležitejšie výživové prístupy až ku konkrétnym odporúčaniam ako zmeniť svoj pohľad na zloženie našej stravy a zmeniť klasické zloženie taniera. Bolo vidno, že ľudia sa momentálne zaujímajú o svoje zdravie a páčili sa mi aj správne kladené otázky publika.

Fókus na kvalitu

Z môjho pohľadu, môžem povedať, že mladý ľudia Si u naozaj uvedomujú, že naše zdravotníctvo nám veľmi nepomôže a, že je lepšie nastaviť si vlastný životný štýl, ktorý je tou najlepšou prevenciou. Uvedomujú Si tiež, že niečo nie je v poriadku, keď sa pozrieme vôkol seba, napríklad na kúpalisku a vidíme mladých ľudí s pneumatikami około pása jesť langoše, klobásy, či hranolčeky a všetko to zapíjať kofolou, či obľúbeným pivkom, o ktorom máloktorý chlap vie, že mu vlastne oslabuje jeho libido. Zaujímajú sa aj o zdroj potravín, keď im už aj na samotnej chuti obeda vadí, že paradajka, či mäso je ďaleko od toho, čomu sa hovorí kvalita.

Cieľ workshopu splnený

Som rád, že môžem s čistým svedomím prehlásiť, že sa nám podarilo naplniť cieľ workshopu, a to inšpirovať mladých ľudí do hľadania skutočnej pravdu, do kritického sebahodnotenia a myslenia, ktoré nás posúva vpred a zároveň tak môžeme vytvárať istý tlak a osvetu v spoločnosti, aby sa skôr cítil nepríjemne ten, čo si dá klasický slovenský fast-food, ako ten čo ho s úsmevom na tvári odmietne. Teším sa na ďalšie akcie a povzbudzujem všetkých do hľadania ten najlepšej verzie samého seba ako tvrdí Vlado Zlatoš, podľa mňa prvý veľký slovenský bojovník, ktorý sa nebojí meniť zaužívané praktiky.

Verím, že sa stretneme pri ďalších prednáškach a otvorenej diskusii v The Spot, kde sme predbežne dohodli veľmi zaujímavú spoluprácu …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.