Naozaj musíme robiť kompromisy v chuti a funkčnosti?

coko diagramV2.2

Asi to poznáte, že mnoho potravín a produktov,  ktoré sa odporúčajú ako zdravé a funkčné, človeku extra nechutia! Typickým príkladom je mnoho konvenčných fit tyčiniek a akože zdravších snackov, ktoré ľudia často jedia len pre lepší pocit a presvedčenie, že z toho nepriberú. Alebo také ryžové chlebíčky a rôzne cereálne, či nízkotučné potraviny bez chuti. Prečo to však podľa mňa dlhodobo nefunguje a neprináša želané výsledky? 

Samozrejme koľko ľudí toľko chutí a každý má svoj prístup k veci.

Rešpektujem ak vám naozaj chutia a funkčne vás energeticky podržia vybrané fitness potraviny. Z mojich skúseností a pohľadu to však veľmi málo komu dlhodobo funguje, pretože je málo produktov, ktoré spĺňajú funkčné a chutné štandardy kvality bez kompromisov…

Proteinove tycinky analyza dusan plichta

 

Prečo? Pretože náš mozog potrebuje cítiť chuť, ale cukor, umeliny a škroby ho degradujú!

Náš mozog nie je len o racionálnom zmýšľaní a rozhodovaní, ale v prvom rade o emóciách! A tak sa nemôžeme čudovať, že čím viac máme stresu, tým viac sa nám žiada cukru a sladkostí. Čím viac si zakazujeme pôžitky, tým viac nám v noci nedajú zaspať. 

Mnoho ľudí si myslí, že to je len o pevnej vôli!

Áno, je pravda, že naša myseľ ma veľkú silu! Ale zároveň ako študujem aj rôzne východné, či shamanské prístupy toho, ako sa ľudia posilňovali v minulosti a ako pripravovali telo a mozog pre vyššiu úroveň vedomia, tak zisťujem, že v prvom rade si vždy vyčistili životosprávu od cukru, škrobov a veľkých dávok proteínu. 

V podstate ako aj moderná veda dokazuje, tak išlo o striedanie hladovania a príjmu naozaj funkčných potravín a to najmä zeleniny, bylín, orechov, semien a vybraných tukov a proteínu z rýb, či diviny. 

Dalo by sa to nazvať aj vyladené a prevažne rastlinné Paleo.

Avšak nie také kde nakladáte veľa mäsa a slaniny. Ale také skromnejšie, volajme to, že indiánske. A aj keď každá zmena v životospráve človeka pár dní „bolí“, tak práve tento prístup vie byť veľmi udržateľný! 

Zdroj: Bulletroof.com

A viete kde je ukryté tajomstvo úspechu ?

V zdravých tukoch a ich funkčnom výživovom význame pre mozog. Keď totiž dáte mozgu zdravé tuky, zeleninu, bylinky, korienky a adekvátnu dávku čistého proteínu, tak máte vyhraté. 

Zabezpečíte totiž chuť, pôžitok, kompletnú výživu a zasýtenie! 

Moj overený prístup s potrebou individuálneho vyladenia s ohľadom na intolerancie a váše ciele

Hľadajme si do lepšej životosprávy potraviny bez kompromisov

Často sa ma na Slovensku, v Čechách, ale aj v zahraničí ľudia, zákazníci, či partneri pýtajú, v čom sú naše Powerlogy produkty unikátne. 

Výzvou pre mňa vždy bolo vysvetliť to jednoducho a jasne, bez mojej tendencie zachádzať do detailov, ktoré mňa síce fascinujú…

No s rešpektom musím uznať, že nie každého musia baviť. Každopádne som však rád, že sme na to postupne prišli v zmysle metafory.

 

„NO COMPROMISE FOOD“ alebo v slovenskom preklade „POTRAVINY BEZ KOMPROMISOV“. 

 

Pri Powerlogy produktoch totiž nemusíte vyberať medzi funkčnosťou a pôžitkom. Môžete ich mať obe naraz, s istotou kvality bez kompromisov. 

Predstavte si tak čokoládu bez kompromisov

Vyladené zloženie spojenia chuti a funkčnosti tak, aby ste si čokoládu mohli nielen vychutnať, ale aj sa na ňu naozaj matabolicky spoľahnúť. Navyše ju s čistým svedomím dopriať deťom ako zdravú sladkosť.

Priznám sa, že ja si tie naše produkty robím trošku egoisticky najmä pre seba a tak si na kvalite naozaj potrpím. Asi sa mám príliš rád, aby som do seba dával komerčný priemer a tak si to radšej vyladím k mojej dokonalosti bez kompromisov. 🙂 

V čokoláde som sa tak pohral s týmito: 

  • 100 % Criollo kakaové bôby Tumaco, Kolumbia, výberová kvalita, passive organic
  • Bean-to-Bar spracovanie s kontrolou od farmára až do vašich rúk
  • Jemné praženie kakaových bôbov a extra obsah kakaového masla
  • 100 % bez palmového oleja, éčiek, lepku, mlieka, lecitínov, vegan
  • Sladenie s prírodným a v chuti intenzívnym javorovým cukrom z nižším GI
  • Kvalitné a čisté orechy, či sekané kakaové bôby pre extra zážitok z chrumkavosti

P.S: V novej várke 70% čokolády nájdete už celé chrumkavé a jemne pražené lieskovce. Ďakujeme za spätnú väzbu, ktorá nám veľmi pomohla. 

Kvalitna a cista horka cokolada

 

K tejto téme výberu kvalitných potravín do našich rodín odporúčam aj ďalšie podľa mňa hodnotné články pre praktické vzdelávanie a vytvorenie si vlastného úsudku a prístupu. 

  1. Michal Pataky: Potravinový podvod páchaný na vašich deťoch a jeho kniha na Martinus.sk, ktorá naozaj môže otvoriť oči a ušetriť veľa výdavkov do zdravotnej starostlivosti o vaše deti.
  2. Silvia Horecká: Čo zaujíma mamičky. alebo stravovacie rady pre ich drobcov
  3. Katarína Tóthová: Funkčná medicína a funkčné potraviny. Ako tomu rozumieť a správne interpretovať?  

Prajem veľa sily a čo najviac rozhodnutí pre vaše jedlo bez kompromisov. A keď máte chuť, tak pozdieľajte vaše tipy na funkčné a chutné potraviny v našom regióne a vašej životospráve pre vzájomné obohatenie. Napríklad základné funkčné potraviny viem nájsť celkom pekne na svetbedničiek.sk .

Napríklad taká ovčia hruda z EkoFarma Važec je pre mňa tiež potravina bez kompromisov 🙂

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.