Nájdite silu povedať NIE spracovaným potravinám! Čo nebudeme kupovať, to sa nebude v obchodoch predávať.

Dakujem, ale NIE

Čo ak by Korona bola naozaj príležitosťou pre zmenu prístupu? Z impulzívneho nakupovania k viac premyslenému a ekologickejšiemu. Čo ak je menej jedla v životospráve často oveľa viac energie ? 

Nebojme sa povedať jasné NIE konvenčným potravinám!

Čo nebudeme kupovať, to sa bude menej predávať. A nemusí to byť hneď radikálny prístup, že prestaneme jesť mäso, alebo kupovať čokoľvek čo má cukor, múku, sóju, palmový olej, konzervanty a ďalšie zaťažujúce a zbytočné látky. Na mieste je však zamyslieť sa nad redukciou a premyslenejším nákupom!

Verím, že  jedlo naozaj nie je len kalória, ale komplexná informácia. Pre naše telo, mozog, mikrobióm, DNA, bunky a mitochondrie…A rovnako aj pre naše prostredie, ekonomický a poľnohospodársky ekosystém.

Pozrite si fascinujúci dokument LIVE on The Planet. Mňa autor a jeho spoveď naozaj chytili za srdce a sú pre mňa silnou inšpiráciou k tomu, aby som sa naozaj pri každom ďalšom nákupe potravín zamyslel.

Život nie je rovnica a tak je vo výžive menej často oveľa viac.

Menej cukru, menej múky, menej lacnej pšenice.

Menej mäsa a spracovaných živočíšnych produktov. 

Menej zbytočných fitness potravín, ktoré sľubujú zázraky…

Menej prázdnych kalórií, no viac čistej chuti!

Chuti, ktorá pramení zo sily prírody a energie farmárov, spracovávateľov, ale aj marketérov a predajcov potravín, ktorý svoju prácu berú ako poslanie. Ľudí, ktorým záleží na zdraví a sile a tom čo vyrábajú a denne to konzumuje aj celá ich rodina. 

A bol by som naozaj zvedavý, či všetci výrobcovia a autori týchto produktov, by ich denne dali svojej rodine.

Každý nákup je našou voľbou, kde investujeme peniaze a koho podporíme

Som naozaj vďačný, že prostredníctvom projektu Podcastov, ktoré nahrávam mám možnosť stretávať sa s inšpiratívnymi ľuďmi a formovať tak komplexnejšie svoj úsudok.

Z jedného z najúspešnejších Podcastov s Adelou Vincze o zmene postoja v Korone mi prišla práve táto inšpirácia pre Nežnú revolúciu.

Nežnú revolúciu pre postúpnu zmenu nákupu potravín na Slovensku. Zmenu, ktorá sa tu už aj deje, ale stále len okrajovo, keďže väčšina ľudí podlieha premyslenému marketingu veľkých hráčov, ktorí sa nás snažia presvedčiť, že jedlo je len kalória a treba si dopriať. 

Tak mi to o pár týždňov doťukol aj nekonfliktný VEGAN Jany Landl, ktorý len s láskou vyjadril svoje presvedčenie, že on už nechce prispievať k neudržateľnej produkcii mäsa.

Vypočujte nový Podcast s Janym Landlom, kde sa ho priamo pýtam prečo rieši až vegánstvo, keď mi nedáva zmysel nahrádzať napríklad bryndzu… Alebo poctivé vajcia nejakými spracovanými tofu, seitan, či robi somarinami. 

Celkovo však myslím, že čím ďalej tým viac stojí za hlbšie zamyslenie kam putujú naše peniaze, ktoré investujeme do nášho jedla a zdravia…

Budúcnosť je podľa mňa v synergii prírodného pôvodu, čistej chuti a funkčného zloženia. Na týchto piliéroch budujem aj koncept Powerlogy  a na každom produkte si dávame záležať. 

Ako to do budúcna vidíte vy? Záleží vám na pôvode, čistej chuti a zložení vášho jedla? 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.