Inšpirácia pre gurmánske vegetariánske menu na leto

IMG_7487

Aj keď nepohrdnem fajnou domácou klobásou na grile, pstruhom alebo nejakým dobrým steakom, tak rád hľadám nové možnosti. Život je podľa mňa krátky na to, aby sme dookola robili len niekoľko tradičných jedál, či prístupov. A tak som rozmýšľal, aké top letné a vegetariánske menu, by som vám ponúkol ak by som vás chcel pohostiť, tak aby ste z toho mali gurmánsky zážitok. Aby ste ochutnali nové chute, nečakané kombinácie a osviežili sa čistým ľahkým vínom, ktoré navyše umocní celé stolovanie a finálny zážitok z precítenia a párovania chutí. Pozrite sa čo sa mi podarilo a spoznajte moje 3 rýchle, ale za to komplexné vegetariánske jedlá, ktorými dostanete vašich hostí do gastro neba. 

Ďalší sen splnený!  V Powerlogy space&coffee sme rozbehli zážitkové gurmánske eventy 

V Powerlogy space&coffee sme koncom júna zorganizovali prvý gourmet večer z mojich obľúbených vegetariánskych jedál aj s degustáciou pripravovaného „No compromise wine“ Sauvignon Blanc 2017 bez histáminu v certifikovanej BIO kvalite. 

Zhmotnil sa mi tak môj ďalší sen o vlastnom priestore, kde môžem pozvať a pohostiť fanúšikov, rodinu, či priateľov. Sen o tom ako môžem ľuďom vytvoriť  a priniesť na stôl nové chute, zážitky, ale aj informácie o vybraných skvelých potravinách a ingredienciách. Hovorí sa, že nám chutí aj 2 krát viac keď poznáme príbeh nášho jedla, pôvod a kvalitu ingrediencií, ale aj vedu o varení, že prečo to ten kuchár skombinoval s citrónom, alebo že ako je možné, že tie bryndzové halušky sa dajú spraviť aj bez múky. 

Každopádne opäť som si potvrdil, že ma najviac fascinuje a napĺňa veda o jedle, tele a varení, ktorú potom môžem pretransformovať do zážitku pri stole. Zároveň tak podporiť aj filozofiu reduktariánstva na ktorú som nabehol, kde si chcem vyberať pre svoj život len kvalitné a poctivé potraviny a keď mäso, tak len naozaj bez kompromisov v pôvode a kvalite. Viac detailov o tom ako zlepšiť našu spotrebu potravín na Slovensku a Českej Republike v tomto článku. 

Nabúrajme našim hosťom presvedčenia! Zdravé a vege môže byť predsa super chutné a zážitkové…

Keďže sme event organizovali koncom júna, tak mi prišlo veľmi prirodzené postaviť to na ľahkých vegetariánskych jedlách. Avšak asi poznáte ten pocit, že prídete k niekomu na návštevu a idú vás pohostiť akože zdravo, vege a bez mäsa… Ochutnáte a hneď potrebujete vymyslieť ako rešpektujúco a s úctou odkomuikujete, že vám to extra nechutí. Že síce fajn, že je to špaldové, bio, cukinové, či bezlepkové, ale že predsa cez víkend si už môžeme trochu dopriať…

Neviem ako vy, ale ja stále stretávam veľa ľudí, ktorí majú presvedčenia nastavené tak, že zdravé, funkčné, bezlepkové, vegetarián, či až vegan jedlo nikdy nebude zážitkom ako ten steak s červeným vínom. Či taká krkovička, alebo klobása s domácim chlebom, horčicou, nakladačkami a čapovanou plzničkou…

A práve toto mňa baví a motivuje! Nabúravať klasické limitujúce presvedčenia a dokázať, že sa to dá aj inak. Dokázať stvoriť gourmet zážitok bez kompromisov v zdraví/funkčnosti a chuti/zážitku. Pozrime sa, v čom je to tajomstvo, že aj vege jedlo, či bryndzové halušky bez múky môžu byť skvelé tak, že vám ani mäso chýbať nebude. 

Aby som však dal veci na správnu mieru, tak vôbec nezatracujem tie fajne steaky, či klobásu. Sám to mám veľmi rád a považujem legitímne za zdravé. Avšak len vtedy, ak je to v správnom množstve, top kvalite a pôvode a v kombináciách a príprave na tanier, ktorá v mäse vyprodukuje len minimum AGE a obsahuje ako prílohu dostatok zeleniny namiesto škrobov ktoré su v pečive, ryži, cestovinách, či zemiakoch. Viac o zdravom grilovaní, si dáme nabudúce pri Gourmet Evente, ktorý pripravujem už so Silviou Horeckou. Zatiaľ pre zdravé grilovanie odporúčam tento článok.

Vegetariánske menu mojich top vege receptov 

Otvorene s vami zdieľam menu a recepty jedál ktoré sme pripravovali a ktoré si môžete pripraviť aj u vás doma. Vyskúšajte ponúknuť vašim známym niečo nové.

4 chodové ľahké vegetariánske menu 

Antipasti 

Cviklový krém na studeno s Feta syrom 

Primi Piatti  

Karfiolové bryndzové halušky s udeným tempehom a dyňovými semiačkami

Secondi 

Pad Thai na ghee s mandľovým maslom, tempehom a kurkumou

Dolce

Bezlepková mandľová torta so slaným karamelom

a pistáciovým krémom 

Rovnako odporúčam ochutnať BIO vína od DOMIN&KUŠICKÝ.

Náš Powerlogy Sauvignon 2017 už dozrieva v tankoch a na jeseň bude k dizpozícii. Bez histamínu, bez síričitanov a navyše, bez chémie, bez kompromisov. 

Ľahší biely Sauvignon Blanc s jasne dominujúcou chuťou sviežej broskyne

https://www.dominkusicky.sk/index.php/sk/vitajte-sk/najnovsie-spravy/150-sauvignon-bio-2016

Hutné červené Dominus na štýl Boudeaux, Couvve Cabernet, Merlon a Hron:

https://www.dominkusicky.sk/index.php/sk/ponuka-bio-vin/31-qr-code/141-dominus-bio-2015

     

Osobné odporúčania a poďakovanie partnerom 

Otvorene chcem poďakovať našim priateľom a partnerom, ktorí nám prispeli k realizácii eventu. Nebudeme sa tu hrať na žiadne skrývačky. Čo je dobré a mám overené, rád odporúčam ďalej. 

Sledujte Newsletter s pozvánkami na pripravované Gourmet Eventy

Už v Auguste sa môžete tešiť na gurmánske večery. Stači aj sa prihlásite na odber newslettra, kde zdieľam novinky,  odporúčania, špeci akcie na powerlogy produkty a eventy. Začenme 8.8.2019 zdravím grilovaním so Silviou Horeckou, pokračovať budeme týmto vegetariánskym eventom s kompletnou degustáciou pripravovaného vína a olivových olejov. Ďalej to zakončíme to témou symbiotík, kde si spravíme s Wild & Coco variácie receptov z úžasných kokosových produktov v BIO kvalite. 

Myslím, že sa máte na čo tešiť a ja sa tešim na osobné stretnutia, výmenu poznatkov, skúseností a odporúčaní do života na 100%. Ak ste v BA a hľadáte súkromné priestory pre váš workshop, seminár, prednášku, event, rodinnú, alebo firemnú oslavu kľudne nás kontaktujte na space@powerlogy.com príďte si pozrieť naše priestory. 

Osobne si myslím, že ideál pre privátne spoločnosti a detské oslavy, kde máme dostatok priestoru vonku pre pohyb a radosť detí. 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.