Domáce „Twix“ tyčinky kvalitného zloženia

IMG_2853

Nový recept na kultové karamelovo chrumkavé tyčinky, ktoré poznáme z detstva. Avšak s jedným, myslím, že celkom podstatným rozdielom. Rozdielom v zložení, ktorý je práve najväčší problémom konvenčných sladkostí. 

Možno sa teraz počudujete, ale myslím si , že cukor nie je v sladkostiach tým primárnym problémom a zabijakom. Ak by ste totiž jedli len jednu rozumnú a zložením čistú sladkosť denne, a ušetrili si zbytočného cukru v nápojoch, cereáliách a iných často nepotrebných prílohách, tak ste pri adekvátnom pohybe podľa mňa oki. Problémom sa totiž v súčasnosti stávajú oveľa viac alergie, ekzémy, intolerancie a z nich prameniace ďalšie problémy, ktoré  často vedia pokračovať až do autoimunitných ochorení. Z môjho pohľadu je tak najväčšim problémom práve zloženie potravín o čom sa môžeme presvedčiť, ak začneme čitať druhú stranu obalu.

Pri sladkostiach je to kritické, keďže sa použivajú najlacnejšie palmové a stužené tuky, rafinovaný cukor a rôzne dochucovadlá a konzervanty, ktoré majú oblbnúť náš mozog, aby vypol kontrolky a prepadol pôžitku a závislosti vytvorenej chuti. Nečudo, že potom deti nechcú jesť normálne jedlo, ktoré im nie je cool a z ktorého necítia hneď ten 20 minútový výstrel. 

Predstavte si tvorbu vlastných sladkosti ako napríklad „Twix“ 

Ak máte radi jedlo tak, by vám mohol zaujímať môj prístup…

Keď si vyberiem nejakú sladkosť, ktorú som ako dieťa mal rád a poviem si, že čo ak by bola len z kvalitných ingrediencií a čistého zoženia. Takto som si už vyladil domáce bounty, ktoré je pre mňa naozajstným pôžitkom. Najmä ak ho vytiahnete z chladničky pekne zachladené. Tentokrát som si aj s mojím Powerlogy teamom zobral na mušku Twix s cielom vytvoriť bezlepkovú a bezlaktózovú variantu, ktorú keď si človek dá, tak mu nevystrelí inzulín, ale získa chutné a adekvátne sýte potešenie pre podporu svojho mentálneho, či fyzického výkonu. 

Testovali sme na bežcoch, bikeroch, ale aj na „pohodlnejších“ počitačových kreatívcoch. Najväčši problém nám ostal v prenosnosti a schopnosti tyčinky zvládať vysoké letné teploty a tak odporúčam robiť si ju do chladničky ako zákusok. Viac už je na vás, ingrediencie môžete obmieňať. Ja dám len do pozornosti náš nový kešu krém, ktorý máme vo variante UPGRADED s kolagénom a mct, alebo vo variante KLASIK, ktorá je bez týchto extra funkčných zložiek. Ten hustý krém totiž tvorí hlavnú zložku výnimočnej chuti. 

Ingrediencie:

Cesto: 

  • 1 hrnček kokosová múka
  • 2 lyžice kokosový cukor
  • 1/2 hrnčeka Power COCO OIL
  • 1 lyžica javorový sirup

Krém:

  • 2 hrnčeky sušených ďatlí (namočených cca hodinu vo vode)
  • 2 lyžice POWER CASHEW UPGRADED
  • 1/2 lyžičky vanilkovej esencie

Poleva:

 

Postup prípravy:

(nenáročná príprava, trochu si počkáte pri mrazení ale potom si zdravo vychutnáte 12 šťavnatých kúskov)

  1. Zmiešame všetky ingredience na cesto. Cesto sa nesmie drobiť, ak bude príliš suché, pridáme ešte trochu kokosového oleja. Cesto rovnomerne roztlačíme po forme s priemerom cca 24 cm a dáme piecť na 180 stupňov, asi 15-20 min.
  2. Pripravíme krém: Ďatle rozmixujeme s kešu krémom a vanilkovou esenciou do hladka a natrieme na cesto. Dáme na 30 min do mrazničky
  3. Pripravíme polevu: Powerchocolate si roztopíme s 1 polievkovou lyžicou kokosového oleja. Cesto s krémom vyberieme z mrazničky, nakrájame na rovnomerné kúsky a každý kúsok polejeme roztopenou čokoládou. Opäť dáme zachladiť do chladničky/mrazničky.

   

 

Prajem dobrú chuť s heslom EAT SMART FEEL GREAT. Všetky kvalitné tuky, oleje a inovatívne maslá a krémy nájdete na e-shope POWERLOGY.

Navyše ak sa zapíšete na odber receptov a inšpiráci, tak získavate aj výhodné zľavy. 🙂

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tipy na zlepšovanie životosprávy, zdravé a chutné recepty, výnimočné potraviny pre telo aj myseľ

Pridajte sa k viac ako 39 000 odberateľom newslettra a spoznávajte súvislosti vplyvu jedla na váš život.